Servind

Akcionáři Daimleru schválili oddělení divize kamionů

Akcionáři Daimleru schválili oddělení divize kamionů

Akcionáři Daimleru schválili vyčlenění divize nákladních vozidel do nové samostatné společnosti. Skupina se tak rozdělí na budoucí společnosti Mercedes-Benz AG a Daimler Truck AG. Obě budou jako ochrannou známku nadále používat třícípou hvězdu.

Hlasování na mimořádné valné hromadě se přes internet zúčastnili akcionáři reprezentující 56,45 % kapitálu společnosti Daimler. Předseda dozorčí rady Bernd Pischetsrieder poté oznámil, že příslušný bod programu schválilo 99,9 % přihlášených. „Osobní a nákladní automobily jsou dva zcela odlišné podniky, které mají různé zákazníky. Zajistíme tím stávající pracovní místa a vytvoříme nová,“ zdůraznil generální ředitel Daimleru Ola Källenius.

Källenius dodal, že s přechodem od motorů spalujících fosilní paliva se osobní auta jasně vydávají na cestu k elektrické budoucnosti poháněné akumulátory, zatímco vodíkové palivové články by měly hrát důležitou roli u větších nákladních vozidel, jejichž větší hmotnost představuje pro plně elektrické řešení problém.

Z divize Daimler Trucks & Buses se po dokončení tohoto rozdělení stane největší výrobce nákladních vozidel na světě Daimler Truck Holdings AG. Výrobce luxusních automobilů bude od února přejmenován na Mercedes-Benz Group AG, což bude odrážet jeho zaměření na obchod s automobily a lehkými užitkovými vozidly.

Datum zveřejnění

05.10.2021

Zdroj informací

Daimler

Foto: Daimler

Výběr jazyka

Facebook

AutoTablet

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:
Page generated in 0.2286 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál