Servind

Hodnocení poruchovosti vozů

Hodnocení poruchovosti vozů

Některé díly se porouchávají překvapivě často, zatímco jiné vykazují nadprůměrnou životnost. To vše se děje bez ohledu na stáří, značku či model vozu. Jak je to jenom možné? To se snaží zjistit odborníci z ProfiAuto.

Hodnocení poruchovosti ProfiAuto zkoumá čtyři oblasti vozu: karoserii, elektrický systém, systém pohonu a odpružení. Jedná se o poměrně široké kategorie, nicméně při hlubším zkoumání popisů jednotlivých modelů můžeme najít nejen konkrétní opakující se chyby, ale také chyby, které se objevují velmi výjimečně. Výsledkem hodnocení jsou jednotlivé kategorie zjištěných závěrů se širšími komentáři.

Karoserie

Mezi hlavní problémy, které hlásí mechanici z ProfiAuto, patří koroze, problémy se stahováním oken, nesprávné lícování jednotlivých prvků karoserie a vrzání. Nejčastějšími problémy jsou však opotřebení těsnění a poruchy zámků.

V závěrečném hodnocení se ukázalo, že žádný z vozů nevykazoval tak závažnou korozi, aby musel být vyřazen z provozu. To ukazuje, že i 15 nebo 20 let staré vozy za přijatelnou cenu lze stále bezpečně používat a že se celková úroveň tovární ochrany proti korozi dlouhodobě zlepšuje.

Problémy s těsněním dveří jsou akutní, protože se projevují hlukem za jízdy nebo průnikem vody do interiéru. Lze jim však poměrně snadno předcházet. Odborníci radí, že stačí pravidelně mazat těsnění vhodnými přípravky, což platí zejména pro levné modely, u nichž lze najít těsnění nižší kvality.

Další doporučení se týká prevence poškození zámků. Typickým scénářem takové poruchy je, že řidič většinu času používá pouze dálkové ovládání, a když se baterie vybije, tak s údivem zjistí, že zámek nelze otevřít klíčkem, protože je zanesený. Rada odborníků tedy zní, aby motoristé otevírali auto alespoň jednou za měsíc klíčkem, a tím předcházeli podobným překvapením.

Nesprávné slícování plechů a vrzání jsou obvykle stopami po špatně provedených opravách, takže v tomto případě nejsou pro toto hodnocení relevantní. Je však třeba upozornit na problémy s kvalitou barvy. U některých vybraných japonských modelů je totiž lak obzvláště jemný a citlivý na poškrábání.

Elektroinstalace

Elektroinstalaci lze obecně rozdělit do následujících podkategorií: osvětlení, palubní elektronika, bezpečnostní vybavení pro řidiče a další.

Nejčastější závady bývají v systému osvětlení. V některých případech je to způsobeno stářím elektroinstalace, v jiných přetíženými žárovkami, které se příliš rychle vypalují. Mechanici ProfiAuto se shodují, že vypálené žárovky nebo xenonové výbojky nejsou takový problém, a to vzhledem k jejich dobré dostupnosti. Mnohem větší potíže působí náročný postup opravy. Stojí za zmínku, že u některých modelů automobilů je výměna žárovky velice zdlouhavá, protože je nutné demontovat celý nárazník.

Specialisté společnosti ProfiAuto také upozorňují na problém s LED osvětlením, který se vyskytuje u nových vozů. Jedná se o problém, který je prakticky neopravitelný a náklady na kompletní sady svítidel jsou velmi vysoké.

Poruchy palubní elektroniky obvykle závisí na úrovni vybavení vozidla. Nejdražší modely spotřebovávají energii z baterie i když jsou zaparkované. U 10 až 15 let starých modelů systémy CAN selhávají, protože jsou staré a přetížené nadměrným množstvím přenášených signálů. Jedinou prevencí je péče o stav baterie a nabíjecího obvodu. Jak ukazuje praxe, až 30 % poruch by nenastalo, kdyby byla baterie v pořádku a pravidelně dobíjená. Odborníci ze společnosti ProfiAuto doporučují zdrženlivost také při montáži příplatkové výbavy. Kamery zaznamenávající obraz před vozem, parkovací kamery, ambientní osvětlení, navigace, přídavné reproduktory a další totiž způsobují rychlý úbytek energie.

U nejnovějších vozů se již objevují nové závady, jako jsou poruchy systému Start/Stop a mildhybridního pohonu.

Poruchy bezpečnostních a asistenčních systémů řidiče jsou nejčastěji způsobeny předchozí nehodou. Mluvíme např. o rozsvícení kontrolky airbagu, selhání aktivního tempomatu a asistentu pro jízdu v pruzích.

Pohon

Zobecnit závady hnacího ústrojí je takřka nemožné. Odborníkům z ProfiAuto se však podařilo poukázat na některá kritická místa související s historií vývoje moderních automobilů.

Černá listina zahrnuje spojky s dvouhmotovými setrvačníky (především u vznětových motorů), vadné rozvodové řetězy (především u motorů TSI z počátečního období výroby a u motorů BMW řady N47) a neúčinné filtry pevných částic DPF u vznětových  motorů z počátečního období výroby tohoto systému (norma Euro 5). Tyto poruchy se objevovaly ve vlnách a postihovaly vozy určitých ročníků. Jejich četnost se však postupem času díky zlepšení výrobní technologie naštěstí snížila.

Poruchy dvouspojkových převodovek by mohly tvořit samostatnou kapitolu. Toto řešení, zpopularizované koncernem Volkswagen, si zcela podmanilo trh. Problém však nastal na sekundárním trhu po zjištění, že za náhradní díly a opravy jsou požadovány astronomické částky. Situace se však už výrazně zlepšila, a to jak z hlediska dostupnosti náhradních dílů, tak z hlediska školení nezávislých servisních sítí.

Nejnovějším celosvětovým problémem je tzv. downsizing. Kolik toho malé, turbodmychadly přeplňované motory dokážou ve skutečnosti najet, se pravděpodobně ukáže už velmi brzy.

Odpružení

Závady odpružení se v jednotlivých kategoriích vozů opakují. Malé a městské vozy, u nichž bylo odpružení maximálně zjednodušeno, jsou prakticky bezproblémové. Důkazem jsou nízké ceny dílů a jednoduché opravy.

U ostatních kategorií závisí míra poruchovosti a servisní náklady na jednotlivých řešeních. Nejlevnější jsou systémy McPherson pracující se zadním nosníkem. Nejdražší jsou víceprvkové systémy. Samozřejmě ale existují také další možnosti, které zvyšují náklady, jako je například změna tuhosti tlumení.

Novinkou, která se nyní projevuje i v praxi, jsou varianty odpružení montované v závislosti na výkonu motoru nebo verzi výbavy. Typickým příkladem je Škoda Octavia III, u níž mají méně výkonné verze vzadu spolehlivou zkrutnou příčku, zatímco výkonnější verze mají na údržbu dražší systém s víceprvkovou nápravou.

Hodnocení poruchovosti ProfiAuto

Hodnocení poruchovosti ProfiAuto je jedinečným průzkumem místního trhu. Vychází z dat sesbíraných 239 automechaniky pracujícími v nezávislé síti ProfiAuto, která má v České republice a na Slovensku již téměř 500 autoservisů. Technici hodnotili 50 nejoblíbenějších vozů v České republice a udělili jim známky na stupnici od 1 do 5, kde 1 byla nejlepší a 5 nejhorší. Vozy byly rozděleny do cenových kategorií do 100 000 Kč, od 100 000 do 200 000 Kč a nad 200 000 Kč.

O rozsahu tohoto projektu nejlépe svědčí skutečnost, že jen v posledním roce využilo služeb sítě ProfiAuto téměř 1,7 milionu zákazníků, kteří přijeli na kontrolu nebo za účelem provedení opravy.

Kompletní hodnocení vozů je dostupné na adrese: http://profiauto.pl/hodnoceni/

Datum zveřejnění

08.10.2021

Zdroj informací

ProfiAuto

Foto: ProfiAuto

Fotogalerie

Výběr jazyka

Autoopravář JUNIOR 2024

Facebook

AutoTablet

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:
Page generated in 0.2428 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál