Servind

Dovoz ojetých automobilů do České republiky

Dovoz ojetých automobilů do České republiky

V této studii CarVertical představuje několik zemí, z nichž se dováží ojetá auta do České republiky nejčastěji. Statistiky vycházejí z údajů společnosti carVertical. To znamená, že tato studie zahrnuje pouze ty dovezené ojeté vozy, které byly v posledních dvou letech prověřeny prostřednictvím platformy carVertical. Díky přehledům historie vozů carVertical je možné vidět data registrace a země, v nichž byl vůz dříve registrován. Na základě těchto informací byla zpracována tato studie. Analyzovány byly tisíce přehledů a reportů o historii vozidel.

Nejoblíbenější zemí pro dovoz ojetých vozidel je Německo. Německý trh totiž nabízí spoustu výhod, jako například zajímavé ceny, větší výběr modelů aut a také lepší výbavu.

Na dalších místech se umístily Belgie, USA, Itálie a Nizozemsko. Dovoz ojetých aut z těchto států není tak oblíbený, jelikož s koupí ojetého vozidla se pojí více starostí, než pokud se rozhodnete pro koupi vozu z německého trhu. Nicméně, určitým benefitem těchto zemí je variace modelů a značek, které jinde nenajdete. Důležité však je ověřit si věrohodnost samotného prodejce před koupí.

Dovoz ojetých aut ze zahraničí znamená spoustu papírování a je důležité dodržet několik zásadních bodů pro úspěšný převoz a registraci ojetého vozidla v ČR - platnou STK, ekologickou daň (té se vyhnete, pokud vozidlo splňuje hodnoty emisí Euro 3,4 a 5), homologaci (zejména při koupi vozidla z USA), dočasné pojištění vozidla (při přepravě ze zahraničí do ČR), jiné daně a poté samotné přihlášení vozidla v České republice.

Proto se doporučuje využít služeb odborníků, kteří dovoz ojetého vozidla ze zahraničí zajistí a celý proces ulehčí tak, že se kupující nebude topit v papírech, stát dlouhé fronty na úřadech a v garáži mu neskončí auto, které by se za pár dní rozpadlo.

Datum zveřejnění

09.10.2021

Zdroj informací

CarVertical

Foto: CarVertical

Výběr jazyka

Facebook

AutoTablet

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:
Page generated in 0.2 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál