Servind

Letošní kolekce automobilových barev

Letošní kolekce automobilových barev

Letošní kolekce automobilových barev se nese v duchu nekonečných možností. Sada pro Evropu, Střední východ a Afriku oživuje tradiční barvy, pro Asii a Tichomoří odrážejí flexibilitu, svobodu a otevřenost. Design pro severoamerický trh se zaměřuje na koncept rovnováhy.

Designéři divize BASF Coatings představují kolekci automobilových barev pro letošní rok. Její název Superposition odráží nespočetné množství variací a odstínů, které automobilu propůjčují velmi odlišný vzhled.

Po roce tak společnost BASF opět shrnuje závěry týkající se aktuálních trendů, jež ve spolupráci se zákazníky a partnery využije při vývoji nových produktů.

Barvy pro region EMEA otevírají oči a nutí k zamyšlení

Sada navržená pro Evropu, Střední východ a Afriku (EMEA) oživuje tradiční barvy pomocí nových efektů, jemných přechodů nebo specifického třpytu. Zatímco odstíny šedé mění svou barevnost podle úhlu pohledu, lehké a reflexní odstíny modré strukturují povrch.

„Tyto barvy vytváří superpozice komplexních tónů. Pro lidské vnímání proto představují výzvu, jinými slovy, otevírají oči a nutí k zamyšlení,“ říká generální ředitel společnosti BASF v České republice Filip Dvořák.

Asie a Tichomoří se otevírají novým obzorům

Jako dominantní trend letošního roku v Asii a Tichomoří určili designéři BASF společenské změny, za nimiž se skrývají nová energie a orientace na budoucnost. Barvy pro tento region jsou proto světlé a čisté – odrážejí flexibilitu, svobodu a otevřenost, evokují jaro a naději.

Severní Amerika pracuje s konceptem rovnováhy

Oproti tomu design pro severoamerický trh se zaměřuje na koncept rovnováhy, který podporuje lidskou vytrvalost a houževnatost. Barevné trendy zde vycházejí z optimismu a odolnosti, a mají navodit představu nevyčerpatelného potenciálu lidstva posouvat se navzdory výzvám kupředu.

Datum zveřejnění

5.11.2021

Zdroj informací

BASF

Foto: BASF

Fotogalerie

Výběr jazyka

Autoopravář JUNIOR 2024

Facebook

AutoTablet

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:
Page generated in 0.2769 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál