Servind

Scania představila nové hnací ústrojí

Scania představila nové hnací ústrojí

V rámci uvádění nových výrobků na trh od představení nové generace nákladních vozidel v roce 2016 Scania představila nejen novou motorovou platformu, ale také služby a vylepšení. Investice ve výši více než 2 miliard eur jsou určeny k zajištění vedoucího postavení společnosti Scania.

Díky nové platformě motorů pro vozidla o výkonu od 420 do 560 k, které vyhovují normě Euro 6, slibuje hnací ústrojí zákazníkům, kteří provozují dálkovou přepravu, úsporu paliva, která obvykle dosahuje 8 %. Všechny motory jsou schopné spalovat HVO a dva z nich lze objednat ve verzích, které umožňují spalovat bionaftu FAME. Následovat budou další varianty pro mimoevropské trhy a řešení založená na spalování bioplynu.

Nové hnací ústrojí zahrnuje také nové převodovky i nápravy a prémiovou službu Scania ProCare pro zákazníky, kteří požadují 100% plánovanou provozuschopnost pro nákladní vozy důležitou pro fungování firmy. Scania také zavádí volitelná digitální zpětná zrcátka, která zvyšují bezpečnost jízdy. Významná vylepšení podvozků, rámů, náprav a nádrží vedou k dosažení lepší modularity.

„Obnovitelná paliva a elektrifikovaná vozidla v příštích několika letech dramaticky zvýší svůj podíl, ale my všichni jsme v našich každodenních životech stále závislí na spalovacích motorech. Proto je nový motor Scania tak důležitý, protože přispěje k výrazné dekarbonizaci po zbytek tohoto desetiletí,“ říká Alexander Vlaskamp, výkonný viceprezident a vedoucí obchodního a marketingového oddělení společnosti Scania.

Datum zveřejnění

1.12.2021

Zdroj informací

Scania

Foto: Scania

Výběr jazyka

Facebook

AutoTablet

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:
Page generated in 0.2297 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál