Servind

Ekologická tankovací a nabíjecí karta DKV

Ekologická tankovací a nabíjecí karta DKV

DKV Mobility zavádí první ekologickou tankovací a nabíjecí kartu z recyklovaného plastu PETG (polyethylentereftalát - PET - s přidaným glykolem během polymerace). Nové trvale udržitelné tankovací a nabíjecí karty společnosti DKV Mobility jsou z 90 % vyrobeny z recyklovaného materiálu a v porovnání s běžně používanými kartami z PVC snižují emise CO2 o 42 % na kartu.

Z recyklovaného plastu PETG se, na rozdíl od PVC, neuvolňují po celou dobu životního cyklu žádné škodliviny. Recyklovaný plast PETG se získává ze známých a kontrolovaných evropských zdrojů plastového odpadu. Karty kromě toho úspěšně absolvovaly všechny požadované testy kvality, které potvrdily jejich odolnost vůči horku a ohybu. Nové trvale udržitelné tankovací a nabíjecí karty jsou součástí snah společnosti DKV Mobility o podporování cirkulární ekonomiky.

Nové ekologické karty se budou vydávat od února 2022.

„Plastový odpad je závažný problém globálního rozsahu, který se týká nás všech. V našem odvětví na tento ekologický problém reagujeme zavedením karet z recyklovaného plastu PETG. Našim zákazníkům tak můžeme nabídnout nejlepší ekologickou variantu, aniž bychom museli dělat kompromisy v oblasti kvality,“ říká vedoucí oddělení pro trvalou udržitelnost, novou mobilitu a vztahy s veřejností Marc Erkens.

Mezi výhody nového materiálu karet patří snížení spotřeby přírodních, neobnovitelných surovin, snížení poptávky po nových plastech a recyklace odpadu. To vše vede k výrazně lepší bilanci emisí CO2. Karty vyrábí závod v Rakousku, který odebírá 100 % elektrické energie z obnovitelných zdrojů. Přechod na trvale udržitelnější materiál pro tankovací a nabíjecí karty je v souladu s misí společnosti DKV Mobility: Urychlovat přechod k hospodárné a trvale udržitelné budoucnosti mobility.

Datum zveřejnění

17.12.2021

Zdroj informací

DKV

Foto: DKV

Výběr jazyka

Facebook

AutoTablet

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:
Page generated in 0.2917 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál