Servind

BASF vyčlení výrobu kovů pro katalyzátory

BASF vyčlení výrobu kovů pro katalyzátory

S přechodem k elektromobilitě prochází automobilový průmysl nejkomplexnější transformací ve své historii. BASF jako největší dodavatel chemikálií pro automobilový průmysl dále posílí své zaměření na materiály akumulátorů a jejich recyklaci. Vytvoří proto samostatnou jednotku BASF Automotive Catalysts and Recycling pro emisní katalyzátory pro automobily, jejich recyklaci a s tím související služby v oblasti drahých kovů.

S novou nezávislou organizační strukturou bude společnost připravena na nadcházející změny na trhu se spalovacími motory a dokáže lépe reagovat na budoucí strategické možnosti. Nová jednotka bude působit celosvětově ve 20 výrobních závodech s více než 4000 zaměstnanci. Proces oddělování začne v lednu 2022 a měl by trvat 18 měsíců. Jako nezávislý právní subjekt bude mít BASF Automotive Catalysts and Recycling své sídlo v Iselinu v New Jersey.

BASF více zaměří na svou nabídku služeb v oblasti elektromobility jako hlavní dodavatel katodových materiálů s rozsáhlými výrobními kapacitami v Asii, Evropě a Severní Americe. Nedávno zveřejněná dlouhodobá strategie v oblasti materiálů pro akumulátory ukázala ambiciózní plán růstu v oblasti materiálů pro akumulátory a služeb v oblasti základních kovů. Pro rok 2030 je plánován obrat přes 7 miliard eur. K realizaci tohoto plánu růstu společnost BASF plánuje investice ve výši 3,5 až 4,5 miliardy eur do materiálů pro akumulátory v letech 2022 až 2030.

Datum zveřejnění

30.12.2021

Zdroj informací

BASF

Foto: BASF

Fotogalerie

Výběr jazyka

Autoopravář JUNIOR 2024

Facebook

AutoTablet

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:
Page generated in 0.2275 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál