Servind

Nepneumatické pneumatiky pro roboty

Nepneumatické pneumatiky pro roboty

Společnost The Goodyear Tire & Rubber Company vyvinula a testuje na zakázku upravené bezvzduchové (airless) pneumatiky NPT (non-pneumatic tires) pro doručovací robotická vozítka Starship.

Starship Technologies, společnost patřící do Goodyear Ventures, staví a provozuje síť více než 1000 autonomních robotických vozítek pro dopravu na „poslední míli“. Vozítka doručují balíčky, potraviny a potraviny přímo zákazníkům.

Aby Goodyear dokázal naplnit požadavek společnosti Starship týkající se údržby pneumatik, vyvinul speciální bezvzduchovou pneumatiku navrženou tak, aby prodloužil její životnost a snížil potřebu údržby pro vozový park vozítek Starship.

Společnosti Goodyear a Starship na universitě Bowling Green State vstoupily do fáze testování v terénu. Údaje z prvních testů na vozidlech ukázaly pozitivní výsledky s ohledem na opotřebení běhounu, brzdění a tlumení vibrací.

„Jsme nadšeni, že můžeme rozšířit naši jedinečnou architekturu bezvzduchových pneumatik o nové formy mobility. Mikrododávkový provoz má jiné požadavky pokud jde o pneumatiky a naše technologie NPT je pro splnění těchto potřeb ideální aby umožnila dlouhodobý provoz bez údržby,“ řekl programový manažer společnosti Goodyear pro nepneumatické pneumatiky Michael Rachita.

„Naši doručovací roboti realizují tisíce dodávek denně za všech povětrnostních podmínek a v rozmanitém terénu. Abychom se ujistili, že dokážeme držet krok s rostoucí poptávkou po našich službách, potřebujeme pneumatiky, které jsou spolehlivé a udržují naše roboty v pohybu 24 hodin denně. Je skvělé vidět, že tyto nové pneumatiky nabízejí spolehlivost i úspory při rozšiřování našeho podnikání,“ řekl manažer strojního inženýrství Starship Technologies Siim Viilup.

Datum zveřejnění

25.1.2022

Zdroj informací

Goodyear

Foto: Goodyear

Fotogalerie

Výběr jazyka

Facebook

AutoTablet

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:
Page generated in 0.1838 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál