Servind

Startuje 2. ročník E-Tech Tour Renault

Startuje 2. ročník E-Tech Tour Renault

První ročník E-Tech tour 2021, který se uskutečnil na podzim minulého roku, byl velmi úspěšný. Bylo při něm registrováno přes 1200 jízd, z nichž přes 350 bylo s novým modelem Renault Arkana, který byl novinkou podzimu. V 17 městech České republiky se uskuteční druhý ročník E-Tech Tour Renault 2022, při němž se veřejnosti představí nový model Megane E-tech 100% elektrický.

„V době, kdy přicházíme na trh s naší další novou nabídkou elektrifikovaných pohonů s označením E - Tech, jsme se rozhodli pokračovat v tomto konceptu a nabídnout nejširší veřejnosti možnost si tuto technologii vyzkoušet. Zároveň představíme i žhavou novinku, nový model Megane E-tech elektrický, který bude k vidění v našich showroomech během léta,“ říká marketingový ředitel společnosti Renault Česká republika Radek Malý.

  1. - 14. 5. Praha - Metropole Zličín
  2. 5. Kladno - Tesco Hypermarket, Americká
  3. 5. Pardubice - Albert Hypermarket, Poděbradská
  4. 5. Liberec - NC Géčko
  5. 5. Ústí nad Labem - Globus Hypermarket
  6. 5. Děčín - OC Tesco
  7. – 22. 5. Praha, OC Letňany
  8. 5. Karlovy Vary - Globus Hypermarket
  9. 5. Plzeň - OC Olympia
  10. 5. České Budějovice - NC Géčko
  11. 5. Znojmo - Aventin Shopping
  12. - 29. 5. Brno - OC Olympia
  13. 5. Jihlava - Aventin Shopping
  14. 6. Olomouc - Globus Hypermarket
  15. 6. Uherské Hradiště - Albert, Východní
  16. 6. Zlín - OC Centro
  17. – 5. 6. Ostrava - Avion Shopping Park

Program pro návštěvníky akce

Na každé zastávce E-Tech tour 2022 si budou moci návštěvníci vyzkoušet kompletní modelovou řadu Renault E-Tech a všechny elektrifikované pohony. K dispozici budou také čtyři kusy zcela nového elektrického modelu Megane E-Tech 100% elektrický a Captur E-Tech hybrid.

Megane E-Tech100%  elektrický

Arkana E-Tech hybrid

Captur E-Tech hybrid

Captur E-Tech plug-in hybrid

Megane Grandtour E-Tech plug-in hybrid

Twizy E-Tech 100% elektrický

Předváděcí jízdy se uskuteční v každé lokaci v časovém rozmezí do 10:00 do 19:00 s tím, že poslední jízda začíná v 18:30. Každý účastník si může vyzkoušet až tři vozy aby měl šanci se seznámit se všemi typy pohonů.

Možnosti registrace

Komunikace této akce začíná právě v těchto dnech zejména na sociálních sítích. Návštěvníci akce mají možnost se registrovat na testovací jízdu na https://etechtour.renault.cz/ nebo také přímo na místě akce.

Modelová řada E-Tech: od hybridní verze až po 100% elektrickou

Inženýři Renaultu vyvinuli revoluční řešení pro hybridní pohony, která jsou předmětem více než 150 patentů a který nesou název E - Tech. Je to skutečný hybridní pohon a nikoli elektrifikovaný spalovací motor. Pohonná jednotka, společná hybridním pohonům Renault, existuje ve dvou variantách: E-TECH pro full hybrid (HEV neboli hybrid) a E-TECH Plug-in pro plug-in hybrid (PHEV neboli „dobíjecí hybrid“).

Pohonná jednotka v modelech E-Tech se skládá celkem ze tří motorů: jednoho zážehového a dvou elektrických. Spalovací motor byl vyvinut v nové generaci pro optimální využití hybridního pohonu a používá nejmodernější technologie umožňující optimalizaci účinnosti a výkonnosti současně. Těžištěm inovací obou verzí E-Tech je automatická sekvenční převodovka. Tato převodovka s ozubenými koly nemá klasickou třecí spojku ani synchrony, což umožňuje snížit tření a tím pádem i omezit energetické ztráty. Modelová řada E-Tech je přizpůsobena jakémukoli využití s nímž se zákazníci střetávají (mimoměstský provoz, město, dálnice).

Datum zveřejnění

13.05.2022

Zdroj informací

Renault

Foto: Renault

Fotogalerie

Výběr jazyka

Autoopravář JUNIOR 2024

Facebook

AutoTablet

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:
Page generated in 0.2518 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál