Servind

Druhá LNG stanice Eurowag

Druhá LNG stanice Eurowag

Společnost Eurowag, přední poskytovatel integrovaných řešení v oblasti silniční dopravy v Evropě, má v Česku už dvě čerpací stanice na zkapalněný zemní plyn. Nové LNG stanice v Kozomíně a v Modleticích jsou součástí rostoucí evropské sítě, jež čítá přibližně 700 tankovacích lokalit. Eurowag se dlouhodobě zaměřuje na řešení v oblasti čisté mobility, v níž chce svým zákazníkům nabídnout kompletní portfolio služeb.

„Dekarbonizace dopravy je pro nás důležitým závazkem, kterému se věnujeme už několik let. Pohon na zkapalněný zemní plyn vnímáme jako jednu z možných cest, kudy se bude komerční silniční doprava ubírat. Naše nové LNG stanice jsou výsledkem snahy Eurowagu udávat krok v oblasti nízkoemisní a bezemisní dopravy,“ říká Martin Vohánka, zakladatel a CEO Eurowagu.

Zkapalněný zemní plyn (zkráceně LNG) je zejména u těžkých nákladních automobilů alternativou k dieselovému pohonu. Na rozdíl od nafty vzniká spalováním LNG méně emisí, zájem o toto palivo proto v posledních letech roste. Podle dat (gasum.com) pohánělo LNG v roce 2022 po evropských silnicích více než 15 000 nákladních vozidel nad 3,5 tuny. V Česku se v témže roce nově zaregistrovalo 17 LNG kamionů.

Akceptační síť Eurowagu pokrývá stovky LNG stanic

„Dekarbonizace komerční nákladní dopravy je možná pouze tehdy, když budeme mít k dispozici potřebnou infrastrukturu. Díky palivové kartě Eurowag můžou naši zákazníci tankovat nejen na našich LNG stanicích v Modleticích a v Kozomíně, ale na stovkách dalších míst po celé Evropě. Akceptační síť Eurowagu pokrývá více než 50 % existujících evropských LNG stanic a neustále pracujeme na jejím rozšiřování,“ popisuje Attila Dsupin, Senior Vice President Energy BU v Eurowagu.

Datum zveřejnění

10.7.2023

Zdroj informací

Eurowag

Foto: Eurowag

 

Fotogalerie

Výběr jazyka

Facebook

AutoTablet

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:
Page generated in 0.2606 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál