Servind

DB Schenker pořídil do ČR elektrický tahač

DB Schenker pořídil do ČR elektrický tahač

Společnost DB Schenker v České republice rozšiřuje svou flotilu o nové elektricky poháněné Volvo FM 42 Tractor Electric. Tahač s elektrickým pohonem se zapojí do operací pro jednoho z nejvýznamnějších zákazníků z oblasti high-tech a bude převážet produkty mezi výrobním závodem a distribučním centrem na jihu Moravy.

Nové elektrické Volvo bude sloužit jako shuttle mezi distribučním centrem DB Schenker v Blučině a nedalekým závodem high-tech zákazníka. Obě společnosti pojí podobné závazky k životnímu prostředí, a proto se shodly, že do společných přeprav zapojí elektrický kamion.

Logistická společnost DB Schenker už v České republice provozuje elektrickou dodávku a nyní pořídila první tahač s návěsem o nosnosti 24 t. „Těší nás, že můžeme inovativním způsobem povýšit partnerství s takto významným zákazníkem. Hledali jsme cestu, jak je posunout na další úroveň, a našli jsme ji v bezemisních přepravách. Uznání patří i společnosti Volvo Group, která nám tahač dodala,“ říká Tomáš Holomoucký, Area Managing Director pro Česko a Slovensko.

Elektrický tahač Volvo FM 42 Tractor Electric je vybavený trakčním akumulátorem s celkovou kapacitou 540 kWh. Celé ústrojí napájejí tři akumulátory, které jsou umístěny na rámu vozidla. Předpokládaný dojezd činí osm hodin a nabíjet se bude prostřednictvím nástěnné nabíječky (wallboxu). Kabina modelu FM je níž posazená, což umožňuje lepší přehled o prostoru kolem vozidla.

Datum zveřejnění

19.7.2023

Zdroj informací

DB Schenker

Foto: DB Schenker

 

Fotogalerie

Výběr jazyka

Facebook

AutoTablet

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:
Page generated in 0.2478 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál