Servind

EcoBest Challenge 2023

EcoBest Challenge 2023

Při online tiskové konferenci budou oznámeny výsledky měření a indexy třetího ročníku EcoBest Challenge 2023.

Zde je odkaz na připojení pomocí Zoomu:

https://us02web.zoom.us/j/87636044111?pwd=NXJ5elU3U25FSjgyYmh5aEhsVmpKQT09

Vstupní stránka registrace: https://ecobestchallenge.org/register-conference-2023/

 

EcoBest Challenge, kterou každoročně jako svou aktivitu pořádá AutoBest, je prvním testem elektromobilů v reálném provozu na světě. Cílem akce je poskytnout transparentní informace o modelech elektromobilů a zvýšit povědomí veřejnosti o výhodách přechodu na ekologicky šetrná vozidla s ekologickým pohonem. Porota AutoBest se skládá z 31 členů z 31 evropských zemí.

Ročník 2023 je prvním ročníkem, kdy EcoBest Challenge získala certifikaci Bureau Veritas - celosvětové uznání skutečné, komplexní a inovativní metodiky používané při testování elektromobilů v reálných podmínkách provozu a nezaujatém hodnocení jejich reálných ekologických vlastností.

V rámci třetího ročníku EcoBest Challenge 2023 bylo v italském Vairanu testováno 14 elektromobilů značek Aiways, BMW, BYD, Citroën, Hyundai, Jeep, Lexus, Mercedes-Benz, Nissan, Opel, Polestar, Subaru, Tesla, Volkswagen a Volvo.

Čtrnáct modelů elektromobilů mělo minimální homologovaný dojezd 200 km a jejich cena je do 70 000 eur před zdaněním. Testování probíhalo v různých terénních a dopravních podmínkách, aby byly zajištěny co nejpřesnější a nejrealističtější výsledky testů. Vozy byly testovány na smíšené trase zahrnující dálnice, státní a regionální silnice a městské komunikace. Pokud jde o testování provozu vozidel, každý model jezdil až do úplného vybití akumulátoru, a to za běžných podmínek na silnicích a dálnicích a v úsporném režimu při jízdě ve městě.

Všichni testovací řidiči uplatňovali svůj typický styl jízdy v reálném životě a vyzkoušeli všechny palubní technologie, jako jsou klimatizace, zábavní a navigační systémy i další připojené technologie. Řidiči vozy střídali každých 25 km aby nedocházelo ke zkreslení jízdního stylu. To zaručuje, že výsledky jsou podpořeny bezkonkurenční transparentností a spolehlivostí. 

„Nejnovější vývoj na evropských trzích jasně ukazuje, že elektromobil se v Evropě stává klíčovým trendem a o jeho koupi uvažuje stále více lidí. Akce EcoBest Challenge – Elektrifikováno společností VinFast přináší reálné informace o tom, jaký dojezd může zákazník očekávat, jak velká je hodnota rezervy akumulátoru, energetická účinnost a další. Jak nyní dokládá certifikát vydaný Bureau Veritas, celý způsob jízdy odpovídá náhodně vybranému lidskému faktoru definovanému společností AutoBest a vychází z rozmanitosti členů pocházejících z celé Evropy,“ uvedl Dan Vardie, zakladatel a předseda společnosti AutoBest a tvůrce akce EcoBest Challenge.

Datum zveřejnění

19.7.2023

Zdroj informací

AutoBest

Foto: AutoBest

 

Fotogalerie

Výběr jazyka

Facebook

AutoTablet

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:
Page generated in 0.2896 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál