Pojištění může pomoci prodejcům automobilů nejen v krizi

Pojištění může pomoci prodejcům automobilů nejen v krizi

Automobilový trh prošel v posledních letech řadou turbulencí, a přestože se situace částečně zklidnila, problémy tu stále jsou. Česko sužuje zejména vysoká inflace a klesající kupní síla. Především prodejci nových a zánovních vozů se tak musí připravit na pokles poptávky a najít nové zdroje příjmů. Hnacím motorem růstu se může stát doplňkové pojištění jako jsou prodloužené záruky a GAP pojištění.

Po covidových letech a výpadcích ve výrobě si prodejci automobilů v České republice stále nemohou vydechnout. Inflace v České republice patří k nejvyšším v Evropě a Čechy nutí postupně utahovat opasky. K tomu vláda chystá balíček úsporných opatření, který se dotkne všech příjmových skupin. Lze tak očekávat pokles poptávky po automobilech, které patří po nemovitostech k nejvyšším výdajům domácností. Zatímco však byt či dům si Češi pořizují za účelem zhodnocení finančních prostředků, v případě auta se jedná spíše o spotřební zboží, jehož nákup lze odložit na lepší časy. Stávající automobil obvykle ještě nějaký čas vydrží, případně se najde levnější alternativa.

Zejména prodejci nových a zánovních automobilů se tak musí připravit na pokles příjmů z prodeje vozů a najít nové zdroje, jak výpadky nahradit. Brzký návrat k normálu se totiž podle odborníků nedá očekávat. A zatímco náklady stále rostou, ceny automobilů již naráží na strop. Je tedy třeba hledat jinde. Jednou z možných cest může být prodej doplňkového pojištění, jako jsou prodloužené záruky, GAP pojištění nebo pojištění klíčů od vozidla. Ty v dobách nejistoty přináší velkou přidanou hodnotu i samotným zákazníkům, protože je chrání před dodatečnými náklady a riziky spojenými s provozem jejich automobilu.

Pojištění od DEFEND jako nástroj budování loajality zákazníků

Předním poskytovatelem a administrátorem doplňkových pojistných produktů ve střední a východní Evropě i Pobaltí je DEFEND INSURANCE GROUP. K jejím partnerům v České republice z řad prodejců nových a zánovních vozidel patří například HAVEX Auto, AutoPalace, Louda Auto či AUTO OPAT. Napříč Evropou pak má DEFEND více než 4000 partnerů z řad prodejců nových i ojetých vozidel, nezávislých brokerů, fleetových a leasingových společností i samotných autoservisů. Skupina se také může chlubit více než milionem klientů.

„Díky našim prodlouženým zárukám, GAP pojištění a dalším inovativním produktům si klienti mohou svůj automobil užívat bez obav z drahých oprav či ztráty vozidla v důsledku totální škody či krádeže. Pokud dojde k problému, zajišťujeme, aby se mohli rychle a bez zbytečných výdajů vrátit na silnici. Partnerům, kteří naše produkty nabízí, tak poskytujeme nejen příležitost pro obchodní růst, ale významně přispíváme i k budování důvěry a loajality zákazníků vůči jejich společnostem, která je zejména v krizi klíčová,“ říká Gabriela Motejzíková, Country Managerka DEFEND INSURANCE pro Českou republiku.

Výhodou spolupráce s DEFEND INSURANCE je také individuální přístup k partnerům i klientům. „Uvědomujeme si, jak jsou potřeby každého partnera a jeho zákazníků odlišné. Umožňujeme proto úpravu našich produktů na míru po stránce rozsahu krytí i vstupních kritérií a zejména branding s logem a názvem partnera. Můžete tak odlišit svou nabídku od konkurence a posilovat značku,“ doplňuje Gabriela Motejzíková.

Prodloužená záruka: Komplexní zdroj příjmů pro prodejce aut i autoservis

Bez ohledu na renomé značky, si zákazník nikdy nemůže být jistý, zda některá ze součástek neselže. U nových vozidel sice starosti přicházejí později s vypršením záruky výrobce, nejsou ale o nic menší, spíše naopak. Nové automobily jsou stále sofistikovanější a s moderními technologiemi stoupá také cena oprav a náhradních dílů. Případná porucha, tak může rodinný rozpočet nepříjemně zasáhnout i v lepších časech. Je však možné klientovi nabídnout prodlouženou záruku. DEFEND INSURANCE má v portfoliu několik variant pro vozy s platnou zárukou výrobce i po jejím skončení. Zákazník s ní může jezdit bez obav a dealer získává komplexní zdroj příjmů.

Prodloužené záruky DEFEND Car Protect lze totiž sjednat nejen při nákupu vozidla, ale i později při servisní prohlídce. Partnerské servisy také mají smluvně zaručeno, že zákazník musí opravu řešit právě s nimi. To je výhodné zejména pro autorizované servisy, které se potýkají s odlivem zákazníků k levnější neznačkové konkurenci, poté co jim skončí záruka od výrobce. Díky prodloužené záruce DEFEND Car Protect si je mohou udržet až po další 3 roky a naplnit kapacitu zakázek i v méně vytížených měsících.

GAP pojištění: Ochrana investice do vozidla a podpora opakovaných nákupů

Nová vozidla zejména dražších značek také ztrácí rychle na své hodnotě. V průběhu tří let může klesnout i o polovinu. To představuje velký problém v momentě, kdy majitel o auto přijde, ať už při nehodě nebo krádeži. Z povinného ručení nebo havarijního pojištění dostane totiž vyplacenou jen aktuální tržní cenu v době incidentu, a ta bývá výrazně nižší než původní kupní cena. V případě, že si zákazník pořizuje auto na úvěr či leasing je GAP pojištění dokonce nutností, protože ho chrání proti dluhu u banky či leasingové společnosti. Pokud by totiž o svůj vůz přišel, nejenže by neměl čím jezdit, ale musel by doplatit i zbytek úvěru.

„Naše pojištění DEFEND Gap doplatí rozdíl až do výše kupní ceny. Klient tak získá prostředky na nové auto stejné kategorie a je velice pravděpodobné, že se opět obrátí na původního prodejce, který mu pomohl ochránit jeho investované prostředky. Samostatné GAP pojištění také umožňuje kdykoliv změnit havarijní pojištění. Pokud ho ale klient sjednává jako součást havarijka, tuto flexibilitu nemá,“ vysvětluje Gabriela Motejzíková.

Připravte se na budoucnost s elektromobily

Elektromobilům patří budoucnost, ať chceme či nechceme. Evropští zákonodárci schválili od roku 2035 zákaz prodeje nových aut se spalovacími motory, jsme tedy na prahu revoluce nejen na silnicích ale i v doplňkových službách jako je pojištění. Zatímco tradiční pojišťovny váhají, DEFEND INSURANCE má již nyní v nabídce prodloužené záruky čistě pro elektromobily a umožňuje pro ně sjednat již zmíněné GAP pojištění. To je u elektromobilů téměř nezbytné, protože je trápí ještě rychlejší pokles hodnoty než u klasických aut.

Prodejce automobilů čeká v příštích měsících a letech řada změn a kdo se na ně nepřipraví včas, může rychle ztratit svůj tržní podíl. Síla je jako v řadě jiných odvětví v diverzifikaci a jednou z cest může být obohacení nabídky o doplňkové pojištění DEFEND.

Rádi byste začali produkty DEFEND nabízet? Chcete získat nabídku na míru? Neváhejte se ozvat DEFEND INSURANCE na e-mail info@defendinsurance.eu nebo telefonní číslo +420 233 103 111.

Datum zveřejnění

19.7.2023

Zdroj informací

DEFEND INSURANCE

Foto: DEFEND INSURANCE

 

Fotogalerie

Výběr jazyka

Facebook

AutoTablet

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:
Page generated in 0.2352 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál