Servind

Iveco a Plus testují autonomní kamion

Iveco a Plus testují autonomní kamion

Výrobce nákladních vozidel Iveco a společnost Plus oznámily, že nákladní vozidlo Iveco S-Way vybavené systémem PlusDrive, což je vylepšené řešení asistence řidiče od společnosti Plus založené na její otevřené platformě, začalo v Německu jezdit na veřejných komunikacích. Testování na veřejných silnicích otevírá cestu k tovární výrobě Iveco S-Way s pohonem PlusDrive.

Tento milník následuje po náročném testovacím a validačním procesu, který zahrnoval rozsáhlé testování na uzavřených tratích, ověřování dříve shromážděných dat z veřejných silnic a důkladné školení testovacích řidičů o pokročilých bezpečnostních funkcích nákladního vozidla. Kromě toho společnost TÜV SÜD testovala funkční bezpečnost zabezpečovacího konceptu pro testování na veřejných komunikacích.

Shromáždění rozsáhlých dat z reálného provozu během této důležité fáze testování na veřejných komunikacích připraví autonomní nákladní automobil s řidičem na budoucí industrializaci.

Systém PlusDrive, vybavený nejmodernějším softwarem pro autonomní řízení na bázi umělé inteligence a pokročilými senzory včetně lidarů, radarů a kamer, poskytuje řidiči povědomí o okolí vozidla přesahující schopnosti člověka.

Veřejné silniční testování bude v příštích měsících pokračovat v Německu a rozšíří se do Rakouska, Francie, Itálie a Švýcarska aby bylo možné shromáždit reálná data z různých silnic a jízdních podmínek v celém regionu. Testování rovněž prokáže, že systém PlusDrive dokáže bezpečně a automaticky zvládat manévry pod dohledem řidiče, včetně vycentrování do jízdního pruhu, odbočování, zařazování do jízdních pruhů, změny jízdního pruhu iniciované řidičem nebo navržené systémem a asistentu pro jízdu v dopravní zácpě.

„Nová generace výkonných prediktivních bezpečnostních technologií, založených na umělé inteligenci, jako je systém PlusDrive, může tím, že učiní nákladní dopravu bezpečnější, jednodušší a udržitelnější, pomoci snížit riziko nehod, snížit spotřebu paliva, zvýšit retenci řidičů a zmírnit nedostatek řidičů nákladních automobilů v celé Evropě. Jsme nadšeni, že můžeme vstoupit do další fáze našeho partnerství se společností Plus a prokázat rostoucí vyspělost našeho vozu Iveco S-Way se systémem PlusDrive prostřednictvím veřejných silničních testů a komerčního provozu,“ uvedl ředitel pro technologie a digitální technologie skupiny Iveco Marco Liccardo.

Datum zveřejnění

14.8.2023

Zdroj informací

Iveco

Foto: Iveco

 

Výběr jazyka

Facebook

AutoTablet

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:
Page generated in 0.3069 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál