Foxconn získal 50 % v ZF Chassis Modules

Foxconn získal 50 % v ZF Chassis Modules

ZF Friedrichshafen AG (ZF Group), jeden z největších světových dodavatelů pro automobilový průmysl, a Hon Hai Technology Group (Foxconn), největší světový výrobce elektroniky, oznámily partnerství 50-50 v oblasti podvozkových systémů osobních automobilů. Jde o klíčový krok zaměřený na urychlení a rozšíření příležitostí pro automobilový průmysl a dodavatelský řetězec u špičkových zákazníků.

Tchajwanská společnost Foxconn získá 50% podíl ve společnosti ZF Chassis Modules, pobočce ZF Group, která spojuje montáž nápravových systémů osobních automobilů a má hodnotu 1 miliardu eur (1,1 miliardy USD). To umožní vytvořit strategické partnerství, které bude dále rozšiřovat příležitosti pro ZF Chassis a vytvářet nové perspektivy pro Foxconn v automobilovém sektoru. Partnerství vzájemně využije své schopnosti a rozšíří nabídku produktů v oblasti spalovacích motorů a zejména elektrických vozidel.

„S Foxconnem jsme získali silného strategického partnera, se kterým můžeme otevřít nové perspektivy a příležitosti pro ZF Chassis Modules. ZF jako globálně aktivní dodavatel pro automobilový průmysl a Foxconn jako přední výrobce elektroniky se skvěle doplňují, aby společně otevíraly nové skupiny zákazníků a rozšiřovaly svou přítomnost, zejména na rostoucích trzích. Tímto krokem realizujeme naši strategii růstu konkrétních obchodních oblastí ZF s podporou externích partnerů nad současné limity,“ říká generální ředitel ZF Dr. Holger Klein.

„Jsem z tohoto partnerství absolutně nadšený. Know-how společnosti Foxconn v oblasti globální sítě a řízení dodavatelského řetězce plus odbornost, pečlivost a odhodlání, které ZF Chassis přináší, povedou k úspěšné realizaci tvorby s přidanou hodnotou pro oba naše akcionáře. Rádi bychom také prozkoumali další možnosti partnerství se skupinou ZF v širším prostoru dopravy a mobility,“ řekl předseda představenstva a generální ředitel společnosti Foxconn Young Liu.

ZF a Foxconn očekávají, že dohoda o společném podniku vstoupí v platnost během šesti až devíti měsíců po podpisu a podléhá obvyklým regulačním schválením.

Společnost ZF Chassis Modules, která je dodavatelem globálních výrobců prémiových a velkosériových automobilů, je zastoupena na 25 místech po celém světě. Má 3300 zaměstnanců, z toho 100 v Německu. Očekává se, že tržby obchodní jednotky v roce 2023 překročí 4 miliardy eur (4,5 miliardy USD).

Datum zveřejnění

16.8.2023

Zdroj informací

ZF Group

Foto: ZF Group

 

Fotogalerie

Výběr jazyka

Facebook

AutoTablet

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:
Page generated in 0.2495 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál