Šéf společnosti Bosch volá po lepším vzdělávání

Šéf společnosti Bosch volá po lepším vzdělávání

Šéf technologické skupiny Bosch Stefan Hartung na veletrhu IAA Mobility v Mnichově vyzval ke zlepšení vzdělávacího systému v Německu. „Demografický vývoj prohloubí nedostatek kvalifikovaných pracovníků v Německu aniž by se ukazovalo nějaké jednoduché řešení - v budoucnu nám pomůže pouze kvalifikovaná imigrace a dobrý vzdělávací systém.“

„Je tragické vidět, kolik je v Německu mladých lidí, kteří předčasně ukončili studium, a neškolených lidí. To by se stávat nemělo. Proto jedním z nejdůležitějších konkurenčních faktorů rychlá modernizace vzdělávacího systému, aby společnosti mohly získávat talenty, které potřebují,“ dodal Hartung.

„Software je pro dodavatele v automobilovém průmyslu stále důležitější. Pokud jde o hledání vývojářů, Bosch si v Německu zatím vede velmi dobře. Bude to ale takhle i následujících 30 let? To si netroufám předvídat. V MINT profesích nevidím rostoucí potenciál talentů už jen kvůli malému počtu lidí, kteří v současnosti tyto obory studují,“ řekl Hartung. Zkratka MINT zahrnuje profese a předměty z oblasti matematiky, informatiky, přírodních věd a techniky.

„Důležitější než samotný počet vývojářů je však jejich kvalifikace. Jde o to mít ty nejlepší. S využitím umělé inteligence zde bude také možné zvýšit produktivitu. Pokud se ale produktivita nezvýší, znamená to, že ztratíme přidanou hodnotu proti ostatním regionům,“ řekl Hartung.

Datum zveřejnění

11.9.2023

Zdroj informací

IAA Mobility

Foto: IAA Mobility

 

Výběr jazyka

Facebook

AutoTablet

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:
Page generated in 0.2736 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál