Servind

Nejúspornější nákladní automobil je Scania Super

Nejúspornější nákladní automobil je Scania Super

Cenu za nejúspornější nákladní automobil získala Scania Super díky nižší průměrné spotřebě, a to o 4,9 % než dosáhla konkurence. Za vítězstvím stojí inovace v podobě aktualizovaného tempomatu s aktivní predikcí. Dopravci, kteří bojují se zvýšenými náklady na pohonné hmoty, se tak dočkají markantních úspor, když se Scanií Super při ročním nájezdu 150 000 km ušetří 3000 eur.

Letos se srovnávací test European Truck Challenge (ETC) zaměřil na nákladní vozy určené pro dálkovou přepravu s výkonem do 450 k a točivým momentem v rozmezí 2000 až 2400 N.m. K účasti v testu byly přizváni všichni významní evropští výrobci a testy uskutečnily na silnicích jižně od Hannoveru na konci letošního května.

Truck and Trailer Welt pořádá soutěž European Truck Challenge na veřejných komunikacích a využívá kombinaci různých vlastností silnic. Test věrně kopíruje to, s čím se běžní uživatelé nákladních vozidel setkávají při svých cestách, a průměrná spotřeba je tak v reálných situacích identická.

Cenu za nejúspornější nákladní automobil udělil časopis Truck and Trailer Welt společnosti Scania na slavnostním předávání cen, které se konalo v rámci veletrhu NUFAM v německém Karlsruhe.

Datum zveřejnění

4.10.2023

Zdroj informací

Scania

Foto: Scania

Výběr jazyka

Facebook

AutoTablet

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:
Page generated in 0.1928 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál