Servind

Novinka v GAP pojištění

Novinka v GAP pojištění

Stále víc prodejců nových i ojetých automobilů si uvědomuje přednosti konceptu Gap pojištění a nabízejí jej svým zákazníkům jako nadstandardní produkt poskytující jim výhodu před konkurencí, a tím podporující loajalitu zákazníků. Gap pojištění by měli nabízet především prodejci nabízející vozy na úvěr či leasing, protože tím chrání své zákazníky v případě, že je postihne závažná pojistná událost před případným dluhem u banky či leasingové společnosti.

Od okamžiku, kdy auto vyjede z dealerství nebo autobazaru ztrácí na hodnotě. I když v posledních letech hodnota ojetých aut poněkud narostla a u některých výjimečných modelů se vzhledem k jejich nedostatku na trhu po určitou dobu cena s přibývajícími měsíci dokonce neměnila, všeobecně platí, že hodnota automobilu může během tří let jeho provozu klesnout až o 50 %, přičemž nejrychleji ztrácí hodnotu auta nová a pokles hodnoty roste s jejich pořizovací cenou.

Ve chvíli, kdy majitel o auto přijde - ať už při nehodě, kvůli krádeži nebo třeba živelné pohromě - nastává pro mnoho z nich existenční problém. Z povinného ručení nebo havarijního pojištění totiž dostanou vyplacenou jen aktuální tržní cenu v době incidentu. Přitom ta je výrazně nižší než původní kupní cena vozidla, takže neumožní pořídit si auto stejné kvality jako bylo to původní. To je zvlášť kritické pro ty, kteří automobil potřebují denně ke své obživě. Právě v takových případech je nezastupitelná role Gap pojištění. To dokáže zajistit plnění až do výše kupní ceny vozidla, tedy vysoko nad tím, co zajišťuje havarijní pojištění či povinné ručení.

„V případě, že dojde k totální škodě či odcizení vozu, primární pojištění vyplatí jen částku ve výši aktuální tržní ceny, Gap pojištění doplatí zbytek a zákazník tak získá prostředky na nové auto stejné kategorie a je velice pravděpodobné, že se opět obrátí na původního prodejce, který mu pomohl ochránit jeho investované prostředky,“ vysvětluje výhody Gap pojištění Gabriela Motejzíková, Country Managerka DEFEND INSURANCE GROUP pro Českou republiku.

 Gap pojištění je možné sjednat u některých pojišťoven v rámci havarijního pojištění. Výhodnější je ale pořídit si ho zvlášť. Klient tak může havarijní pojištění uzavřít u jiné společnosti a Gap pojištění tak nezanikne při změně pojišťovny.

Předním poskytovatelem a administrátorem Gap pojištění v České republice je Fortegra Europe Insurance Company Limited, pobočka Česká republika. V nabídce má několik variant Gap pojištění pro nová i ojetá auta ve spojení s havarijním pojištěním i bez něho. Zákazník si může vybrat program vhodný právě pro něj. Ochránit svou investici do vozidla může až po dobu 5 let a pojistit lze auta až 10 let stará s neomezeným počtem najetých kilometrů včetně stále častějších elektromobilů a plug-in hybridů.

Novinkou v nabídce Gap pojištění, poskytujícího ochranu před ztrátou hodnoty vozidla, je pojištění DEFEND Gap MINI+. Kryje rozdíl mezi pořizovací a tržní (obecnou) cenou vozidla v případě krádeže vozidla nebo totální škody na vozidle při havárii, která byla vetší měrou zaviněná protistranou, a to i bez havarijního pojištění. Pojištění DEFEND Gap MINI+ se nabízí pro vozidla ve stáří do 20 let s pořizovací cenou až 2 500 000 Kč, přičemž počet najetých kilometrů v případě pojištění ojetých vozidel je neomezený. Pojistná doba je 3 až 5 let. DEFEND Gap MINI+ je možné ho sjednat až do 120 dnů od nákupu vozu.

Pojištění DEFEND Gap přináší jistotu, že v případě ztráty automobilu jeho majitel neutrpí i ztrátu finanční a bude mít dostatek prostředků na nákup nového. Program DEFEND Gap MINI+ poskytuje ochranu proti pirátům silnic a zlodějům aut až do výše limitu pojistného plnění. V případě totální škody zaviněné protistranou, kryje DEFEND Gap MINI+ rozdíl mezi pořizovací cenou a tržní (obecnou) cenou vozidla vypočtenou primárním pojistitelem ke dni pojistné události. Pokud dojde k odcizení vozidla, činí pojistné plnění 50 % z pojistné částky až do maximální výše pojistného plnění, která je 500 000 Kč.

Jak DEFEND Gap MINI+ funguje? Poté, co dojde ke škodní události je třeba ji nahlásit do osmi dní od jejího vzniku. Pojištěný musí správně vyplnit náležité formuláře a poskytnout veškeré požadované dokumenty. Poté dojde k vyhodnocení poskytnutých informací a rozhodnutí o schválení či zamítnutí škodní události. V případě schválení je škoda proplacena maximálně do dvou týdnů.

Fortegra Europe Insurance Company Limited, pobočka Česká republika nabízí i špičkovou variantu Gap pojištění MAX, která poskytuje ochranu až do úrovně pořizovací ceny vozidla a v případě kombinace s programem DEFEND Gap XS kryje i spoluúčast u havarijního pojištění. Nabízí nejširší škálu krytých rizik, včetně havárie, bez ohledu na zavinění, krádeže a poškození způsobeném živelní událostí. Pojištěna jsou však pouze ta rizika, která jsou kryta havarijním pojištěním. 

Pojištění DEFEND Gap MAX a DEFEND Gap MAX+XS jsou ještě výhodnější a dostupnější pro širší spektrum zákazníků se zvýšeným limitem pořizovací ceny vozidla na 3 000 000 Kč a rozšířenou škálou limitů pojistného plnění. Majitelé levnějších vozů pořídí MAX za nižší cenu a naopak ti, co mají luxusní prémiový vůz, mohou lépe ochránit svou vysokou investici.

Fortegra Europe Insurance Company Limited, pobočka Česká republika svým partnerům a klientům zaručuje rychlé a profesionální vyřízení škodních událostí a kvalitní zákaznický servis. Opřít se přitom může nejen o své dlouholeté zkušenosti na pojistném trhu v pěti zemích, ale i kvalitního pojistitele, kterým je přední mezinárodní pojišťovací společnost Fortegra Europe Insurance Company s prestižním hodnocením A- (Vynikající) od AM Best potvrzujícím její finanční sílu a spolehlivost. Mimo to je partnerům DEFEND INSURANCE k dispozici i zkušený tým jejich profesionálů, který jim kromě obchodní strategie pomáhá také s marketingem, reportingem nebo právními záležitostmi. Spoluprací s DEFEND INSURANCE tak nezískáte pouhého dodavatele produktů, ale silného obchodního partnera.

Rádi byste začali Gap pojištění nabízet? Chcete získat nabídku přímo pro své dealerství? Neváhejte se ozvat DEFEND INSURANCE s.r.o. na e-mail info@defendinsurance.eu nebo telefonní číslo +420 233 103 111.

Datum zveřejnění

10.10.2023

Zdroj informací

DEFEND INSURANCE

Foto: DEFEND INSURANCE

Fotogalerie

Výběr jazyka

Facebook

AutoTablet

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:
Page generated in 0.2503 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál