Servind

VWFS pomáhá překonávat nedůvěru k elektromobilům

VWFS pomáhá překonávat nedůvěru k elektromobilům

Přechod k elektromobilitě v České republice stále naráží na nedůvěru potenciálních zákazníků, i když ta ve velké míře vyplývá z neznalosti. Že moderní elektromobily snadno překonávají přežívající předsudky a kromě šetrnosti k životnímu prostředí přinášejí i výhody nenáročného servisu a údržby vysvětluje svým klientům společnost Volkswagen Financial Services.

První elektromobily, které se objevily na našem trhu, přišly do nepřipraveného prostředí a zdaleka nepřinášely takové výhody, jaké se od nich očekávaly. Česká republika se nepřidala k zemím, které prodej elektromobilů dotovaly a kromě vlastních zdrojů téměř nebylo kde tato vozidla dobíjet.

Tyto počátky zanechaly u velké části veřejnosti jasný závěr – elektromobily jsou příliš drahé, mají malý dojezd a je pro ně nedostatečná dobíjecí infrastruktura. O tom, že dnes už je situace v mnoha ohledech zcela odlišná, se snaží přesvědčit i společnost Volkswagen Financial Services, která svým klientům nabízí komplexní řešení prakticky všech potřeb spojených s přechodem k elektromobilitě. Velmi důležitá je přitom poradenská činnost.

„Elektromobilita je pro Volkswagen Financial Services i celý koncern zásadní téma. Zatímco konkrétní značky se zaměřují na to, aby nabízely atraktivní ceny, naší starostí je výhodné financování a další doplňkové služby, které řidiče k přesunu od fosilních paliv namotivují a celý proces jim maximálně usnadní,“ vysvětluje Vratislav Strašil, jednatel společnosti Volkswagen Financial Services.

Při použití elektromobilu pro jízdu na delší vzdálenost dnes už nehrozí, že řidič nebude mít možnost dobíjení. Přetrvávajícím problémem ovšem je možnost využití dobíjecích stanic různých společností, a to nejen při cestách do zahraničí, ale i v rámci České republiky. I když největší distributoři už začali vzájemně spolupracovat, nabízené služby, stejně jako způsob jejich úhrady, jsou nejednotné.

Volkswagen Financial Services svým klientům přináší řešení v podobě univerzální dobíjecí karty Chargee. S tou lze nabít akumulátor elektromobilu u všech největších distributorů, v síti dealerů koncernu Volkswagen, i soukromých poskytovatelů nabíjecích míst. Tato karta má celoevropskou platnost. Služba Chargee uživateli poskytuje potřebné informace o možnostech dobíjení v daném místě – o dostupné rychlosti dobíjení a konektoru, na mapě ukáže polohu dobíjecího místa a případně ukáže, zda je v dané chvíli volné. Služba nezahrnuje jen velké provozovatele, ale stále víc se do ní zařazují i ti menší s dobíjecími místy provozovanými například v hotelích, obchodních centrech a různých provozovnách a síti prodejců spolupracujících s Volkswagen Financial Services. Výhodou pro uživatele je, že mu stačí jediná karta nebo aplikace a úhradu řeší prostřednictvím jediné faktury.

„Možnost dobít svůj elektromobil u dealerů koncernu Volkswagen klientům usnadňuje hledání dobíjecích stanic v místech, kde je dobíjecí síť prozatím řídká. Součástí služby je i speciální aplikace, jejímž prostřednictvím může klient jednoduše vyhledat volnou dobíjecí stanici v okolí nebo monitorovat výdaje za dobíjení,“ vysvětluje Václav Vacek, Business Development Manager pro oblast elektromobility ve Volkswagen Financial Services.

Pro komplexní správu vozového parku má klient k dispozici FLEETCARS Portál, který je navržen tak, aby usnadnil a zefektivnil správu vozového parku. Jeho neocenitelná funkce spočívá v detailním monitoringu nákladů. S touto aplikací může klient snadno sledovat a katalogizovat všechny náklady spojené s provozem vozidel. Co je ještě lepší, je možnosti přidávat i vlastní náklady a data přímo do aplikace, což umožní mít plný přehled o finanční stránce provozu flotily. Nicméně FLEETCARS Portál nabízí víc, než jen monitorování nákladů. S využitím evidence řidičů, nákladových středisek a mnoha dalšími užitečnými funkcemi lze optimalizovat provoz vozového parku a snížit náklady.

Pro správu firemní flotily lze využít také aplikaci Eurowag, která usnadní pohyb vozidel po celé EU tím, že zajistí veškerou potřebnou agendu - od plateb mýtného až po správu flotil a elektronickou knihu jízd každého vozidla. Tato aplikace spolupracuje i se službou Chargee. Elektronická certifikovaná kniha jízd od Eurowag ve spojení s GPS dokáže pro potřeby účetnictví rozlišit služební a soukromé jízdy, a to i zpětně, a dokonce zohlední a z nákladů odečte i nabíjení ze soukromého wallboxu.

Volkswagen Financial Services usnadňuje správu vozového parku i pro elektromobily prostřednictvím klientského portálu MojeVWFS. Klienti mohou jeho prostřednictvím komunikovat se společností a naleznou v něm aktuální bilanci své smlouvy, splátkový kalendář nebo přehled údajů o vozidle a jeho pojištění. Pro zvýšení atraktivity elektromobilů mezi klienty Volkswagen Financial Services dále nabízí i výhodné pojištění elektrických vozů, servisní balíčky nebo cenově výhodné financování pořízení dobíjecí infrastruktury v podobě tzv. wallboxu, neboli domácí dobíjecí stanice.

Správa firemních vozů od Volkswagen Financial Services díky objemu spravovaného portfolia poskytuje nezanedbatelné slevy a optimalizuje provozní náklady. Se zázemím a podporou skupiny Volkswagen přizpůsobí potřebám klienta individuálně všechny služby včetně servisu vozidel v autorizované servisní síti, značkového pojištění a jistoty fixních nákladů.

„Pro firemní klientelu nabízíme jako součást financování vozidla možnost i financování pořízení wallboxu případně poskytnutí investičního úvěru pro vybudování vlastní DC i AC dobíjecí infrastruktury. VWFS poskytuje jako službu i pomoc se zajištěním dotací pro pořízení elektrovozů,“ doplňuje produktový manažer VWFS Pavel Dumek.

Samozřejmě klíčový prvek v odbourávání nedůvěry k elektromobilům je osobní zkušenost ve formě testovací jízdy. Volkswagen Financial Services pro své firemní klienty s minimálně pěti vozy nabízí u nás zcela unikátní možnost vyzkoušet si libovolný vůz s elektrickým pohonem. Doba zapůjčení je od 7 do 60 dní a ke každému vozu je k dispozici dobíjecí karta Chargee. Zájemce hradí nájemné 500 Kč bez DPH za den plus přefakturaci za dobíjení. K dispozici jsou Audi Q4 E-tron, Cupra Born, Škoda Enyaq iV a Enyaq Coupé RS iV a Volkswageny ID.4, ID.5, ID. Buzz a ID. Buzz Cargo.

Společnost Volkswagen Financial Services usnadňuje pořízení i používání elektricky poháněných vozů akčními nabídkami. Pro všechny nové vozy Volkswagen ID.3, ID.4 a ID.5 Volkswagen Financial Services nabízí úvěr s úrokem od 0 % p.a. spolu se servisem na pět let. Exkluzivní nabídka operativního leasingu na vůz Škodu Enyaq iV např. umožňuje získat kvalitní řešení pro jednotlivce i podnikatele bez výrazného finančního vkladu. Zahrnuje Škoda pojištění Plus, kompletní sadu zimních kol, kompletní servis po celou dobu leasingu a nabíjecí kartu Chargee.

Například exkluzivní nabídka operativního leasingu na Škodu Enyaq iV jej umožňuje získat jen za 15 990 Kč bez DPH, přičemž zahrnuje Škoda pojištění Plus, kompletní sadu zimních kol, kompletní servis po celou dobu leasingu a nabíjecí kartu Chargee.

„Naší prioritou v oblasti elektromobility je výhodné financování a další doplňkové služby, které řidiče k přesunu od fosilních paliv namotivují a celý proces jim maximálně usnadní,“ vysvětluje Vratislav Strašil, jednatel společnosti Volkswagen Financial Services.

Datum zveřejnění

13.10.2023

Zdroj informací

VWFS

Foto: VWFS

Fotogalerie

Výběr jazyka

Facebook

AutoTablet

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:
Page generated in 0.238 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál