Servind

Inovace pro ekologičtější mobilitu od Valeo

Inovace pro ekologičtější mobilitu od Valeo

Valeo představilo novou řadu plochých stěračů pod obchodní značkou Canopy se specifickou pryží a v kartonovém balení. Valeo ukázalo i PureLight, nový koncept světlometů navržených s materiály z biologických zdrojů a vyrobených aditivní metodou. Nový koncept umožňuje opravu a opětovné použití materiálů pro minimalizaci jeho hmotnosti a prodloužení jeho životního cyklu.

Valeo se zavázalo, že bude v roce 2050 uhlíkově neutrální a bude chránit přírodní zdroje přijetím zásad oběhového hospodářství. To začíná ve fázi koncepce produktu výběrem správného materiálu, technologie a designu.

Nová řada plochých stěračů Canopy

Společnost Valeo uvedla na trh Canopy, první stěrač navržený tak, aby snížil emise CO2. Plochá stírací lišta Valeo Canopy se specifickou pryží a balená v kartonové krabici umožňuje snížit emise CO2 o 61 % ve srovnání s produktem Valeo Flat Blade, který je zástupcem většiny komerčně prodávaných stíracích lišt na evropském trhu vyráběných v Asii se syntetickou pryží a baleném v plastovém obalu. Uvedený rozdíl byl ověřený nezávislou organizací Bureau Veritas.

Gumová lišta Valeo Canopy je vyrobena z více než 80 % z přírodních, obnovitelných nebo recyklovaných materiálů, jako jsou třtinový cukr, rostlinné oleje nebo saze z recyklovaných pneumatik. Zvýšený podíl recyklovaných materiálů je použit i v dalších součástech stíracích lišt Canopy, a to až 15 % recyklované oceli v kovové konstrukci a až 50 % recyklovaného plastu v koncových klipech.

Stěrače Canopy se dodávají ve 100% kartonovém obalu, který je plně recyklovatelný a potištěný barvami na vodní bázi bez rozpouštědel.

Řada stěračů Valeo Canopy se dodává připravená k použití bez zbytečných adaptérů, které je třeba vyhodit, a zároveň nabízí velmi snadnou montáž. Pokrývá 95 % vozidel evropského vozového parku.

Nový koncept světlometů

Společnost Valeo začala od nuly, ponechala stranou všechny předpoklady a vytvořila PureLight, převratný koncept světlometu inspirovaného přírodou. Tento nový světlomet, založený na cirkulárním přístupu, obsahuje materiály z biologických zdrojů a využívá aditivní výrobu. Nový koncept umožňuje opravy a opětovné použití materiálů s cílem minimalizovat jeho hmotnost a prodloužit jeho životní cyklus. Díky všem těmto pozoruhodným vlastnostem nabízí tento hlavní světlomet stejné funkce a výkony jako běžný světlomet se sníženou uhlíkovou stopou.

Demo vůz EcoSwipe & apps

Společnost Valeo na veletrhu IAA představila svůj demonstrační vůz EcoSwipe & apps kombinující inovace v oblasti stírání, softwaru a osvětlení. Systémy stěračů umožňují snížit emise CO2 díky odborným znalostem v oblasti 3D tištěného ramene a závěsu a nové generaci bezkomutátorového motoru, které obojí nabízejí snížení hmotnosti. Součástí tohoto udržitelného systému jsou také materiály z biologických zdrojů, ze kterých se skládá nová generace účinnějšího systému AquaBlade®, který snižuje množství potřebné mycí kapaliny.

Pro doplnění dalších řešení čištění senzorů pro ADAS, která byla na veletrhu rovněž představena, tento nový AquaBlade® nejen čistí čelní sklo, ale díky speciální trysce zajišťuje také dokonalou účinnost střešního Lidaru.

Sada inovativního softwaru, jako je odmrazování čelního skla, odstraňování závad a indikátor stárnutí lamel, rovněž zvýšila účinnost pro větší komfort a úsporu energie.

Tyto technologie jsou spojeny s LED diodami integrovanými v rameni a ovládanými softwarem. Kontrolky poskytují informace o životnosti čepele. Řidič bude vědět, kdy ji vyměnit pro zvýšení bezpečnosti, úspory a pohodlí.

Datum zveřejnění

16.10.2023

Zdroj informací

Valeo

Foto: Valeo

Fotogalerie

Výběr jazyka

Facebook

AutoTablet

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:
Page generated in 0.2413 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál