Servind

Drivalia přináší nová řešení mobility

Drivalia přináší nová řešení mobility

Společnost Drivalia Lease Czech Republic, která je nástupkyní české pobočky leasingové firmy LeasePlan, rozšíří portfolio svých služeb a osloví nové zákaznické skupiny. Hodlá tak zdůraznit svou pozici lídra v oblasti správy podnikových automobilových flotil a fleet managementu. Důraz bude klást na inovativnost založenou na nejnovějších technologiích a moderních obchodních konceptech, jakými jsou předplatné automobilů anebo sdílení služebních vozů včetně elektromobilů. Zástupci společnosti o tom informovali na tiskové konferenci v Praze.

Drivalia náleží do struktury Crédit Agricole, desáté největší banky na světě. Značka Drivalia patří společnosti CA Auto Bank, kterou vlastní Crédit Agricole Consumer Finance. CA Auto Bank se opírá o bezmála stoleté zkušenosti na poli mobility. Zákazníkům dokáže zajistit automobil na jakoukoli dobu – od jedné minuty v rámci sdílení vozů až po řadu let. Velký důraz klade na propagaci alternativních pohonů. V Itálii, kde má své ústředí, provozuje více než 1600 veřejných nabíjecích stanic, což představuje největší síť v zemi provozovanou soukromým subjektem.

„Naším cílem je demokratizace čisté mobility, tedy aby byla dostupná široké veřejnosti. Plánujeme, že v roce 2030 bude polovina nových vozidel v naší flotile zelených,“ řekl Giacomo Carelli, generální ředitel CA Auto Bank a předseda představenstva společnosti Drivalia.

„Vstup na český trh představuje důležitý krok v naší celoevropské růstové strategii. Do roku 2026 chceme naši souhrnnou flotilu rozšířit na 300 tisíc vozidel. Stavíme přitom na čtyřech pilířích: pronájem, operativní leasing, předplatné a sdílení,“ uvedl Paolo Manfreddi, generální ředitel společnosti Drivalia a šéf pro evropské trhy a business development CA Auto Bank.

V České republice dnes Drivalia pečuje o vozové parky přibližně 2500 zákazníků a ve flotile má přes 30 000 vozidel. Nabízí mobilitu na míru pro podnikatelské subjekty bez ohledu na jejich zaměření nebo velikost. Jádro produktového portfolia budou i nadále tvořit nástroje založené na principu operativního leasingu.

„Nic se nemění ani na našem postavení multibrandového poskytovatele. Pro klienty budeme stejně jako dosud vyhledávat nejlepší řešení na trhu nezávisle na konkrétních značkách automobilů,“ upozornil Martin Brix, generální ředitel společnosti Drivalia Lease Czech Republic.

Firma bude pokračovat i v prodeji ojetých vozidel vrácených zákazníky po operativním leasingu. Ta nejkvalitnější si mohou zájemci osobně vybrat v kamenné prodejně ve Vestci u Prahy.

Produktovou škálu bude společnost postupně doplňovat o řešení z mezinárodní nabídky Drivalie. Už v prvním čtvrtletí příštího roku chce v areálu pražského Letiště Václava Havla zprovoznit autopůjčovnu Drivalia Rent. Osloví tím zejména retailovou klientelu.

Následovat by měly další služby, které už Drivalia nabízí v zahraničí pod zastřešujícím názvem Drivalia Planet Mobility. Půjde například o sdílení firemních automobilů, variabilní pronájmy s nejrůznější délkou trvání anebo předplatné vozidel CarCloud. Zákazníci nebudou platit měsíční splátku za konkrétní auta, ale v rámci pravidelného paušálu jim bude Drivalia zajišťovat mobilitu podle aktuální potřeby.

Podle Martina Brixe to umožní efektivnější řízení autoparků. Stejný dopad mají mít i variabilní pronájmy, jejichž prostřednictvím firma dokáže poskytnout auto třeba jen na jediný den. Společnost počítá s tím, že s těmito službami přijde poté, co plnohodnotně rozjede projekt Drivalia Rent. Mezitím pracuje na růstu zákaznické flotily. Letos v srpnu například oznámila velký kontrakt s Českou poštou, které v nejbližších měsících dodá přes tisíc nových vozidel.

Drivalia dnes působí ve 13 zemích Evropy (vedle České republiky a Itálie v Belgii, Dánsku, Finsku, Francii, Irsku, Nizozemsku, Norsku, Portugalsku, Řecku, Španělsku a Velké Británii). Průběžně pokračuje v expanzi do dalších států- eště letos začne operovat v Německu a Polsku, v příštím roce by měly přibýt Rakousko, Švédsko a Švýcarsko.

Datum zveřejnění

18.10.2023

Zdroj informací

Drivalia

Foto: Vladimír Rybecký a Julia Sudogan

Fotogalerie

Výběr jazyka

Facebook

AutoTablet

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:
Page generated in 0.2382 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál