Servind

Celoroční pneumatiky Nokian Tyres Seasonproof 1

Celoroční pneumatiky Nokian Tyres Seasonproof 1

Nokian Tyres modernizuje svou středoevropskou celoroční pneumatiku Nokian Tyres Seasonproof. Pneumatiky Nokian Tyres Seasonproof 1 se vyznačují zvýšenou odolností proti opotřebení a větším nájezdem. Jsou určeny pro řidiče, kteří potřebují spolehlivost a prvotřídní bezpečnost pro zasněžené a rozbředlé zimní dny, ale zároveň ocení vynikající výkon a bezproblémový pocit z jízdy v létě.

Nová pneumatika Nokian Tyres Seasonproof 1 byla vyvinuta pro potřeby středoevropských řidičů a je navržena tak, aby byla flexibilní a přizpůsobivá po celý rok. Již několik let roste segment celoročních pneumatik nejvíce ve střední Evropě. Celkově se trh za posledních pět let téměř zdvojnásobil.

„Mezi jednotlivými zeměmi existují rozdíly, ale například Francie, jeden z největších celoročních trhů, ztrojnásobila své prodeje. Prodejci i spotřebitelé si uvědomují, že produkty jako Nokian Tyres Seasonproof 1 jsou ideální volbou pro středoevropské řidiče, kteří mohou zažívat nepředvídatelné zimní počasí a potřebují celoroční volbu. Všestranné bezpečnostní vlastnosti a pohodlí při jízdě ve čtyřech ročních obdobích jsou hlavními důvody, proč se stále více evropských vozidel vybavuje celoročními pneumatikami,“ říká Tommi Alhola, viceprezident divize osobních pneumatik pro střední Evropu společnosti Nokian Tyres.

Konstrukce běhounu je přizpůsobena optimálnímu celoročnímu používání a několik inovativních technických řešení zajišťuje maximální bezpečnost, zvýšenou odolnost a nízký valivý odpor. Aby bylo možné ujet ještě více kilometrů, přichází Nokian Tyres Seasonproof 1 s výrazným zlepšením odolnosti proti opotřebení.

„Více ujetých kilometrů znamená delší životnost pneumatiky. Na základě našich interních testů je odolnost proti opotřebení ve srovnání s celoroční pneumatikou Nokian Tyres Seasonproof, která byla uvedena na trh před dvěma lety, až o 30 % vyšší. Uvedením této modernizované verze na trh jsme schopni ještě lépe sloužit řidičům ve střední Evropě,“ vysvětluje Jarno Röytiö, manažer vývoje pneumatik Nokian Tyres.

Modernizovaná pneumatika Nokian Tyres Seasonproof 1 nabízí řidičům ve střední Evropě bezpečnost a celoroční pohodlí. Všechny velikosti jsou opatřeny symbolem sněhové vločky (3PMSF), který označuje, že pneumatika byla oficiálně schválena pro zimní provoz. Sortiment nabízí velikosti pro moderní osobní automobily, SUV a CUV s výběrem 63 produktů od 15“ do 19“ s rychlostními třídami T (190 km/h), H (210 km/h) V (240 km/h) W (270 km/h) a Y (300 km/h). Pneumatiky Nokian Tyres Seasonproof 1 budou pro spotřebitele k dostání do konce roku.

Pohodlí se snoubí s bezpečností

Nokian Tyres Seasonproof 1 nabízí praktické řešení pro řidiče, kteří se chtějí rozloučit se sezonní výměnou pneumatik, ale přesto chtějí bezpečnou volbu pro zasněžené, rozbředlé a deštivé silnice. Odborné znalosti společnosti Nokian Tyres v oblasti bezpečnosti a proměnlivých jízdních podmínek se projevují v konceptu Season Sense, který byl vyvinut pro všestranné celoroční použití. Zajišťuje bezpečnou jízdu v dešti a sněhové břečce a přesné řízení na suché vozovce v horkých letních dnech.

Koncept Season Sense kombinuje několik inovativních technických prvků v oblasti lamel, dezénu a pryžové směsi. Pneumatika Nokian Tyres Seasonproof 1 vyniká v nejrůznějších podmínkách. Funguje v širokém rozsahu teplot a vydrží intenzivní opotřebení i v letních vedrech. Působivé zimní charakteristiky nabízí bezpečí od mírnějších zimních dnů až po ty s teplotou pod nulou.

U Seasonproof 1 byla výrazně zvýšena odolnost proti opotřebení. V porovnání s pneumatikami Seasonproof nabízejí až o 30 % více najetých kilometrů. Jedná se o výrazný skok v životnosti pneumatiky, který může v závislosti na stylu jízdy odpovídat další jízdní sezoně.

Datum zveřejnění

20.10.2023

Zdroj informací

Nokian Tyres

Foto: Nokian Tyres

Fotogalerie

Výběr jazyka

Facebook

AutoTablet

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:
Page generated in 0.2767 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál