Servind

Strategická investice Bosch v oblasti příslušenství

Strategická investice Bosch v oblasti příslušenství

Divize Elektrického nářadí Bosch Professional plánuje převzít téměř 50 % akcií jednoho z předních světových poskytovatelů v oblasti kontaktní automatizace společnosti FerRobotics Compliant Robot Technology se sídlem v rakouském Linci a distribučními místy v USA a Číně.

„Díky plánovanému kapitálovému podílu ve společnosti FerRobotics otevíráme nové segmenty trhu v oblasti příslušenství a systematicky podporujeme svůj růst. V kombinaci s naším jedinečným portfoliem brusiva pro průmyslové aplikace rozvíjejí roboty vybavené hmatovou citlivostí svůj plný potenciál a vytváří maximální přidanou hodnotu,“ říká Thomas Donato, prezident společnosti Bosch Power Tools.

FerRobotics je jedním z předních světových poskytovatelů know-how, kvality a aplikačního komfortu citlivých robotických prvků. Společnost FerRobotics v současné době zaměstnává 50 zaměstnanců a v běžném fiskálním roce očekává tržby v řádu dvouciferných milionů.

Společnosti FerRobotics spoluzaložil v roce 2006 Ronals Naderer, který ji dodnes vede jako generální ředitel. Jeho vizí bylo zjednodušit složité procesy, odstranit mezery v automatizaci a zvýšit tak kvalitu výsledků výroby.

„Naší technologickou klíčovou kompetencí jsou kontaktně inteligentní automatizační řešení, roboty citlivé na dotek prstu, které spolehlivě, efektivně a uživatelsky přívětivě odstraňují mezery v automatizaci a zvyšují tak kvalitu výsledků výroby,“ říká Ronald Naderer.

„Patentování technologie a sortiment výrobků víc než 15 let přinášejí revoluci v oblasti povrchových úprav při broušení a leštění v předních průmyslových odvětvích a do budoucna chceme, aby se ještě více rozšířily. Já i můj tým se na spolupráci velmi těšíme a chceme společně s firmou Bosch Power Tools pokračovat v úspěšném příběhu společnosti FerRobotics,“ říká Naderer, který bude tuto novou kapitolu nadále doprovázet jako generální ředitel.

Plánovaná akvizice akcií nabízí vysoký růstový potenciál díky inovativnímu portfoliu produktů a silnému postavení na trhu. Díky této investici se společnost Bosch Power Tools nadále důsledně zaměřuje na budoucnost.

 

Datum zveřejnění

26.10.2023

Zdroj informací

Bosch

Foto: Bosch

Fotogalerie

Výběr jazyka

Facebook

AutoTablet

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:
Page generated in 0.2262 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál