Servind

Dvě ocenění pro Ford Pro

Dvě ocenění pro Ford Pro

Společnost Ford Pro získala dvojí ocenění, a to International Van of the Year (IVOTY) s novým modelem Transit Custom van a International Pick-up Award (IPUA) s novou generací pick-upu Ranger. Ocenění byla předána během speciálního ceremoniálu na veletrhu užitkových vozidel Solutrans ve francouzském Lyonu.

Ford Pro získal ocenění IVOTY a IPUA ve stejném roce již potřetí - častěji než kterýkoli jiný výrobce - po dvojnásobných vítězstvích v letech 2013 a 2020.

Odborná porota složená z 25 novinářů specializujících se na užitkové vozy zvolila vítězem soutěže IVOTY 2024 nový Ford Transit Custom. Nová generace dodávky Ford Pro se v Evropě začala prodávat na začátku letošního roku a nabízí dosud nejširší výběr variant a zavádí jedinečné digitální a zákaznické funkce, jako je modem 5G pro superrychlou konektivitu, aktualizace softwaru pro více než 30 modulů vozidla, asistent pro doručování, který dokáže ušetřit více než 20 s na jedno zastavení, výklopný volant a různé provedení modelu, který navazuje na měřítka produktivity stanovená jeho předchůdci.

Transit Custom byl loni nejprodávanější jednotunovou dodávkou v Evropě a celkově nejprodávanějším vozem ve Velké Británii v letech 2021 a 2022. Zcela nový model se vyrábí v nejmodernějším montážním závodě Ford Otosan v Yeniköy v Turecku.

Po náročném testování na silnici i v terénu, které porota uskutečnila v Řecku, získal Ford Ranger již potřetí ocenění International Pick-up Award a vytvořil tak nový rekord. Ranger vyhodnotila jako vítěze porota složená z odborných novinářů z Evropy a také z Jihoafrické republiky, kde se nachází továrna Ford Silverton, kde se Ranger vyrábí pro zákazníky v Evropě.

Ranger je nejvíce globálním produktem společnosti Ford. Byl vyvinut designéry a inženýry v australském technickém centru Fordu, vyrábí se v šesti továrnách Fordu na čtyřech kontinentech a zákazníci si ho oblíbili i v Evropě. Posledních osm let je Ranger nejprodávanějším pick-upem v regionu a tvoří téměř polovinu všech prodeje pick-upů v Evropě.

Nový model je díky svým terénním schopnostem vytříbeným jízdním vlastnostem a bezprecedentní úrovni konektivity a technologií oblíbený u firemních i soukromých uživatelů. Ford Pro nedávno představil Ranger PHEV první evropský pick-up s plug-in hybridním pohonem, který kombinuje schopnosti elektrického pohonu s všestranností modelu Ranger.

Datum zveřejnění

23.11.2023

Zdroj informací

Ford Pro

Foto: Ford Pro

Výběr jazyka

Facebook

AutoTablet

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:
Page generated in 0.2584 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál