Servind

Servisní knížka zvyšuje hodnotu ojetin

Servisní knížka zvyšuje hodnotu ojetin

Obchod s ojetými vozy zažívá boom. Nespočet vozidel mění rok co rok majitele. Přitom nezáleží na tom, zda je požadované vozidlo pořízeno privátně nebo prostřednictvím prodejce. Servisní knížka je a zůstává rozhodujícím kritériem při nákupu.

Pozor na falešné údaje

Každý den se prostřednictvím nesčetných online portálů kupují a prodávají tisíce ojetých aut. Kolem 50 % všech nákupů se uskutečňuje prostřednictvím prodejců a 50 % prostřednictvím privátních osob. Zatímco privátní prodej je obvykle o něco levnější, nákup a prodej prostřednictvím prodejce ojetých vozů nabízí na druhou stranu větší jistotu pro kupujícího. Při nákupu spotřebního zboží přes internet hrozí vždy vysoké riziko podvodu v důsledku nesprávných nebo falešných informací ze strany prodávajícího. A právě zde je správně vedená a kompletní servisní knížka důležitým kritériem při nákupu.

Pokud je servisní knížka průběžně a řádně vedena, obsahuje všechny informace a podrobnosti o činnosti, které byly na vozidle v minulosti provedeny. Nabízí tak naprostou transparenci při nákupu a prodeji ojetých vozů a zaručuje kupujícímu, že všechny servisní prohlídky byly provedeny v souladu se specifikacemi výrobce a že vůz byl pravidelně servisován. Právě to bývá často rozhodujícím faktorem pro pořízení ojetého vozu či proti němu.

Každý třetí vůz má digitální servisní knížku

Většina velkých automobilových výrobců dnes nabízí digitální verzi servisní knížky. Digitální servisní knížku má dnes ve střední Evropě už asi každé třetí auto. Ta se ve srovnání s papírovou knížkou nemůže ztratit. Je také odolná proti padělání a manipulaci.

To je však spojené s velkým administrativním úkolem. Každý výrobce má totiž jiný vlastní (jiný) portál. Výsledkem je mnoho různých procesů a technických požadavků. S www.oeservice.eu je to jednodušší. Online platforma podporuje dílny v přístupu k digitální servisní knížce. Na internetových stránkách servisu oe je možné po velmi jednoduché registraci provést servisní zápisy pro téměř každou značku. Průměrně tak dílna potřebuje na zadání méně než 1 minutu. O zbytek se postará tým oeservice.eu.

Datum zveřejnění

04.12.2023

Zdroj informací

Oe servis

Foto: Oe servis

Fotogalerie

Výběr jazyka

Facebook

AutoTablet

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:
Page generated in 0.2602 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál