Servind

SAGA Mercedes-Benz přebírá dealerství Mercedes-Benz Praha

SAGA Mercedes-Benz přebírá dealerství Mercedes-Benz Praha

Značka Mercedes-Benz posiluje své klíčové kompetence jako výrobce luxusních automobilů se zaměřením na elektrifikaci a automobilový software. V této souvislosti průběžně vyhodnocuje současné a možné budoucí nastavení prodeje v České republice včetně rozvoje autorizované prodejní a servisní sítě s ohledem na potřeby trhu.

Mercedes-Benz uzavřel dohodu s mezinárodní společností SAGA Mercedes-Benz o prodeji dealerství v Praze na Chodově a ve Stodůlkách. Při výběru nového majitele byl kladen důraz na dlouhodobý ekonomický úspěch, pokračování provozu dle standardů Mercedes-Benz, zajištění co nejlepšího zákaznického servisu a také sociální odpovědnost za zachování pracovních míst.

Společnost Mercedes-Benz Praha byla vybudována jako součást vlastní prodejní sítě automobilky Mercedes Benz. V obou pražských pobočkách probíhá prodej a servis osobních a užitkových vozidel, na Chodově se rovněž nachází exkluzivní salon AMG Performance Center značky Mercedes-AMG.

SAGA Mercedes-Benz bude s 277 zaměstnanci pokračovat v autorizovaném prodeji a servisu kompletní řady osobních a dodávkových automobilů Mercedes-Benz. V roce 2022 společnost Mercedes-Benz Praha prodala 2477 nových vozidel, 390 ojetých vozidel a dosáhla obrat 4,6 miliardy Kč. Mercedes-Benz je dlouhodobě nejprodávanější prémiovou značkou v České republice.

Společnost SAGA byla založena Mauricem Chabotem a má rozsáhlé zkušenosti v oboru od roku 1971. Ronan Chabot se ke společnosti SAGA připojil koncem 80. let a později založil skupinu RCM. Ta pokračovala akvizicí sítě prodejních míst Mercedes-Benz ve Francii, Švýcarsku a Belgii. Česká republika se stává čtvrtou zemí a první ve střední Evropě, kde bude SAGA Mercedes-Benz působit.

V roce 2023 skupina RCM se značkami Mercedes-Benz (osobní automobily, užitkové vozy, nákladní vozidla), Toyota-Lexus a Porsche i se značkami lodí Beneteau a Azimut očekává obrat ve výši 2,2 miliardy eur. RCM v EU a Švýcarsku zaměstnává 3050 lidí.

Datum zveřejnění

15.12.2023

Zdroj informací

Mercedes-Benz

Foto: Mercedes-Benz

Fotogalerie

Výběr jazyka

Facebook

AutoTablet

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:
Page generated in 0.2435 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál