Servind

AutoBest - Nejlepší koupě auta v Evropě 2024: BYD Dolphin

AutoBest - Nejlepší koupě auta v Evropě 2024: BYD Dolphin

BYD Dolphin byl zvolen vítězem AutoBest 2024 - Nejlepší koupě auta v Evropě pro rok 2024. S celkovým počtem 20 057 bodů se Dolphin umístil na prvním místě v těsné konkurenci s druhým Hyundai Kona s náskokem pouze 344 bodů. Na hrdém třetím místě je Jeep Avenger.

Lepší pohled na pořadí nabízí AutoBest Index ukazující procenta, kolik bodů se každému z Finalistů podařilo získat z procesu hlasování. BYD Dolphin získal 25,88 % z celkového počtu dostupných bodů v Hyundai Kona 25,44 %, Jeep Avenger 24,68 % a Fiat 600 24,00 %. Podrobné výsledky jsou v příloze a dostupné na www.autobest.org.

„Jde o jednu z nejvyrovnanějších anket AutoBest za posledních deset let. Všichni letošní finalisté se ukázali jako vynikající produkty s velkou přitažlivostí a odlišným zaměřením. Členové poroty důkladně prověřili všechny modely během velmi podrobných testů. Nakonec máme vítěze - BYD Dolphin, model pouze pro elektrický pohon,“ prohlásil Dan Vardie, zakladatel a předseda organizace AutoBest.

„Letošní ročník přichází s historickou premiérou. Poprvé máme čínskou značku s modelem vyrobeným v Číně, který se stal nejlepším koupí auta v Evropě. BYD je jednou z předních světových společností ve světě elektrifikace a Dolphin – který je jedním z pěti nejprodávanějších elektromobilů na světě – je skvělý vůz, který si již začal velmi dobře vést i v Evropě. Vítězství BYD Dolphin je jasným důkazem toho, že dnes se automobilový průmysl stává globálnějším byznysem s menšími hranicemi než před několika lety. Odvětví roste ve všech teritoriích s produkty vykazujícími přitažlivost, které jsou schopny uspokojit jakýkoli vkus a řidičské návyky, včetně těch nejnáročnějších evropských spotřebitelů,“ dodal Dan Vardie.

AutoBest již počtvrté úspěšně zorganizoval závěrečný test v rakouském Teesdorfu

Akce, která se konala na konci listopadu, přilákala aktivní účast všech členů poroty AutoBest zastupujících 30 evropských národů a zajistila komplexní hodnocení prostřednictvím jízd na silnici a na trati. Jedinými chybějícími členy poroty byl ruský zástupce, který je suspendován, a náš ukrajinský kolega, který nesmí opustit svou zemi.

AutoBest s využitím odborných znalostí a podpory našich partnerů ve zkušebním areálu ÖAMTC v Teesdorfu zorganizoval sérii testů, které představují nejsložitější a nejkomplexnější soubor v současných motoristických médiích. Strategická spolupráce s ÖAMTC podtrhuje neochvějné odhodlání AutoBest realizovat důkladná a zasvěcená hodnocení nejnovějších automobilových inovací. Toto partnerství umocňuje naši schopnost poskytovat komplexní hodnocení a dále posiluje odhodlání AutoBest k dokonalosti v dynamickém prostředí automobilového průmyslu.

Datum zveřejnění

17.12.2023

Zdroj informací

AutoBest

Foto: AutoBest

Fotogalerie

Výběr jazyka

Facebook

AutoTablet

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:
Page generated in 0.2994 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál