Servind

Zahájena výroba vozidel Renault Trucks E-Tech

Zahájena výroba vozidel Renault Trucks E-Tech

Výroba těžkých elektricky poháněných nákladních vozidel Renault Trucks byla spuštěna v továrně v Bourg-en-Bresse. Továrna, která je v provozu od roku 1964, zahájila sériovou výrobu nákladních vozidel Renault Trucks T E-Tech a C E-Tech. Tato 44tunová vozidla, určená pro regionální distribuci a obory spojené s městkou výstavbou, jsou nejnovějšími přírůstky do 100% elektrické řady Renault Trucks, která je nejširší na evropském trhu. Nyní pokrývá a dekarbonizuje prakticky všechny městské a regionální aplikace v rozmezí od 650 kg do 44 t.

Adaptace výroby

Renault Trucks investoval do transformace a adaptace svého výrobního závodu, stejně jako do rozvoje kompetencí svých zaměstnanců, aby bylo možné vyrábět tato elektrická nákladní vozidla. Výrobce čerpal ze čtyřletých zkušeností s průmyslovou výrobou elektrických nákladních vozidel střední řady v závodě Blainville-sur-Orne a stejná pravidla a osvědčené postupy uplatňuje i v závodě Bourg-en-Bresse.

Výroba Renault Trucks T E-Tech a C E-Tech probíhá na stejné montážní lince jako jejich ekvivalentů na naftu. Poté vozidla míří do továrny Renault Trucks E-Tech, kde kvalifikovaní operátoři a technici provádějí specifické technické operace: montáž elektrické pohonné jednotky EDU (Electric Drive Unit), instalaci převodovky a akumulátorů. Elektrická vozidla se poté vracejí do sériové výroby, kde probíhají výkonnostní testy a zkoušky na trati, které zaručují jejich spolehlivost a kvalitu.

Dekarbonizace dopravních aktivit

Renault Trucks T a C E-Tech pokrývají prakticky všechny aplikace městské výstavby a regionální distribuce. Ať už se jedná o přepravu zboží, stavebních materiálů nebo průmyslového odpadu, vozidla lze přizpůsobit jakémukoli typu nástavby díky třem typům pomocného pohonu: elektrickému, elektromechanickému anebo na převodovce.

Renault Trucks T E-Tech a C E-Tech s celkovou hmotnost 44 t lze objednat v konfiguraci tahač 4x2 a 6x2 s hlubokou kabinou a rozvorem 3900 mm nebo podvozek 4x2, 6x2 a 8x4 tridem s krátkou nebo hlubokou kabinou a s výběrem z jedenácti rozvorů od 3900 do 6700 mm.

Renault Trucks T a C E-Tech mohou být vybaveny dvěma nebo třemi elektromotory s kombinovaným výkonem až 490 kW (660 k).

Pro uspokojení potřeb zákazníků z hlediska dojezdu a funkčnosti lze modely Renault Trucks T a C E-Tech vybavit čtyřmi až šesti lithio-ionovými akumulátory s kapacitou 390 až 540 kWh. Akumulátory lze nabíjet střídavým proudem (AC) výkonem do 43 kW nebo stejnosměrným proudem (DC) do 250 kW. Tato vozidla budou umožňovat dojezd až 300 km na jedno nabití a až 500 km s mezi dobíjením výkonem 250 kW v délce jedné hodiny (u vozidla vybaveného 6 sadami akumulátorů).

Akumulátorové články a moduly dodávané společností Samsung SDI se montují v belgickém Gentu v závodě skupiny Volvo, jejíž součástí je i značka Renault Trucks.

Datum zveřejnění

5.1.2024

Zdroj informací

Renault Trucks

Foto: Renault Trucks

Fotogalerie

Výběr jazyka

Facebook

AutoTablet

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:
Page generated in 0.2915 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál