Servind

Dacia v roce 2024

Dacia v roce 2024

Nejnovější globální bezpečnostní předpis GSR2 stanoví nové požadavky na bezpečnost vozidel v Evropské unii. GSR2 zahrnuje pravidla, jejichž cílem je zvýšit bezpečnost na silnicích pro všechny, tedy i pro chodce a cyklisty.

V rámci změn pro splnění GSR2 se od července 2024 stává povinnou určitá bezpečnostní výbava. Celá modelová řada Dacia bude odpovídat novému nařízení. Objednávky modelů Sandero, Sandero Stepway a Jogger s novou výbavou pro rok 2024 odpovídající normě GSR2 budou otevřeny v průběhu měsíce dubna 2024.

Víc bezpečnosti

V celé modelové řadě, počínaje základní výbavou Essential, byla zavedena nová bezpečnostní výbava, která splňuje nové požadavky standardu GSR2:

- záznamové zařízení dat o událostech (nehodách)

- alkoholový imobilizér s predispozicí

- rozpoznávání dopravních značek s upozorněním na rychlost

- systém varování před opuštěním jízdního pruhu

- asistent pro jízdu v jízdním pruhu

- upozornění na únavu řidiče

- zadní parkovací senzory

- dešťový a světelný senzor

- pokročilý systém nouzového brzdění (chodci a cyklisté)

- signál nouzového zastavení

Tlačítko Moje bezpečnost na přístrojové desce umožní řidiči deaktivovat některé systémy ADAS během jízdy a při každém nastartování vozidla.

Kromě toho je celá modelová řada vybavena nálepkou Rescue QR Code, která zůstává zřetelně viditelná na čelním a zadním skle. Po naskenování pomocí speciální aplikace umožňuje přístup k informační brožuře Dacia Rescue. Hasiči tak získají veškeré informace, které potřebují k bezpečnému a rychlému zásahu v případě nouze, a ušetří tak cenné minuty.

Datum zveřejnění

23.2.2024

Zdroj informací

Dacia

Foto: Dacia

Fotogalerie

Výběr jazyka

Facebook

AutoTablet

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:
Page generated in 0.2366 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál