Servind

Iveco se odděluje od Magirusu

Iveco se odděluje od Magirusu

Německý výrobce nákladních vozidel Magirus-Deutz s dlouhou historií (založen byl v roce 1864) se stal v roce 1975 jedním ze zakladatelů nově vytvořeného koncernu Iveco. Až do 80. let se nákladní vozidla Iveco v Německu vyráběla v Ulmu a prodávala pod značkou Magirus. V roce 2012 se zbývající produkce přestěhovala do Madridu. V roce 1996 se vyčlenila samostatná divize požární ochrany a produkce hasičské techniky v Ulmu pokračovala i nadále - od roku 2013 pod jménem Magirus. Vloni Iveco ve snaze o koncentraci na své hlavní náplně činnosti začalo hledat investora, který by sektor požární techniky převzal.

Výrobce hasičských vozů a protipožární techniky Magirus nyní přechází pod kontrolu mnichovské investiční společnosti Mutares, která vlastní i polovinu Peugeot Motocycles. Magirus zaměstnává 1300 lidí v Německu, Itálii, Francii a Rakousku. Loni představoval 2 % tržeb Iveca, ale vykázal ztrátu 35 milionů eur. Iveco vidí v prodeji lepší tržní příležitosti pro Magirus. Dokončení transakce se očekává nejpozději v lednu 2025.

Transakce poskytne Magirusu úplnou nezávislost na Iveco Group a umožní samostatnou cestu do budoucnosti hasičského podnikání. Díky tomu bude flexibilnější a umožní mu ještě efektivněji konkurovat na svém unikátním trhu. Díky ucelené řadě moderních a spolehlivých hasičských, záchranných a logistických vozidel, speciálních řešení a čerpadel je Magirus jedním z největších a technologicky nejvyspělejších poskytovatelů hasičské techniky a technologií pro zvládání katastrof po celém světě.

Datum zveřejnění

18.3.2024

Zdroj informací

Magirus

Foto: Magirus

Výběr jazyka

Facebook

AutoTablet

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:
Page generated in 0.2398 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál