Servind

Servind certifikovaným partnerem Universal Robots

Servind certifikovaným partnerem Universal Robots

Společnost Servind získala certifikát Certified Solution Partner společnosti Universal Robots, která je výrobcem flexibilních kolaborativních robotických ramen. Díky tomuto oficiálnímu partnerství může Servind svým zákazníkům poskytovat kompletní portfolio a know-how dánského producenta kobotů, který je na trhu etablován již od roku 2005.

Servind tak naplňuje svou strategii nabízet zákazníkům kompletní zajištění automatizace a robotizace přípravy a finalizace povrchu v rámci konceptu Průmysl 4.0.

Předání certifikátu však neznamená první kontakt s celosvětově uznávanými kolaborativními roboty Universals Robots. Již v roce 2020 management Servindu podepsal memorandum o spolupráci s jedním z tehdejších distributorů Universal Robots na českém trhu a založil novou průmyslovou sekci Business Development, která se začala specializovat na automatizaci a robotizaci procesů v oblasti přípravy a finalizaci povrchu.

Servind již tehdy identifikoval příležitost zúročit své více než třicetileté zkušenosti v oblasti broušení a lakování v oblasti automatizace. Díky těmto znalostem v kombinaci s robotizací výroby specialisté ze Servindu pomáhají svým zákazníkům urychlit a zefektivnit náročné procesy broušení a lakování. Kromě toho nasazení robotických řešení pomáhá zákazníkům dosáhnout dlouhodobě stabilních výsledků a vysoké kvality finálního povrchu. Navíc šetří lidské zdroje a umožňuje je nasazovat na kvalifikovanější pracovní operace a v neposlední řadě osvobozuje operátory výroby od těžké, monotónní a zdraví zatěžující práce.

Během čtyř let se Servindu podařilo získat spoustu zkušeností a pracovat na mnoha zajímavých projektech v segmentu automatizace výroby. Za vyzdvižení stojí robotická pracoviště u výrobce exkluzivních akustických kytar Furch Guitars, kde jsou nasazena robotická ramena pro manipulaci, broušení povrchu těl kytar a mezivrstev jejich laků, nebo třeba robotická buňka ve společnosti INCOsystems pro broušení karbonových střech exkluzivních osobních automobilů. Jedním z nejaktuálnějších dokončených projektů Servindu je integrace kolaborativního ramene určeného pro robotické lakování designových skleniček.

„S robotickými rameny společnosti Universal Robots jsme měli možnost se poprvé setkat u našeho dlouholetého dodavatele, finské společnosti Mirka, která v roce 2019 představila první, pro robotické broušení speciálně vyvinutou, brusnou hlavu Mirka Airos. Při prezentacích byla nainstalována právě na kolaborativním robotu Universal Robots. Sofistikované řešení jejich ramen nás zaujalo a po pozitivních referencích inženýrů Mirky jsme se o dánské produkty začali intenzivně zajímat. Po vlastních zkušenostech s jejich nasazením u našich zákazníků, ale i u našich demonstrativních pracovišť, si troufáme říci, že se jedná o jedny z nejlepších kobotů na trhu, které se navíc vyznačují vysokou kvalitou zpracování a bezproblémovým použitím,“ říká Ondřej Donát, Business Development Manager ze společnosti Servind.

„Za Universal Robots mohu prohlásit, že se naše produkty a služby výborně doplňují s potřebami a očekáváními tak respektované firmy jako je Servind a těší nás, že požadavky, které Servind na flexibilní, respektive kolaborativní robotiku má, dokáže Universal Robots splnit. Certifikace CSP je jednou z nejvyšších, kterou může náš partner získat a není to náhoda, že se to podařilo právě společnosti Servind,“ doplňuje Martin Svoboda, Business Development Manager ze společnosti Universal Robots.

„Získaná certifikace Certified Solution Partner společnosti Universal Robots je významným oceněním práce mých kolegů a zároveň závazkem do budoucnosti. Těší nás, že se nám podařilo získat důvěru zástupců Universal Robots a můžeme tak veškerý sortiment odebírat přímo od výrobce a čerpat z jeho dlouholetých zkušeností. Spolupráce nás opravňuje ke komplexní systémové dodávce robotického řešení s kolaborativními roboty Universal Robots danému zákazníkovi přímo na míru. V tuto chvíli aktuálně probíhá zaškolení, abychom byli sami schopni kompetentně provádět autorizovaný servis námi dodávaných zařízení a technologií,“ dodává Ondřej Donát.

Datum zveřejnění

22.3.2024

Zdroj informací

Servind

Foto: Servind

Fotogalerie

Výběr jazyka

Facebook

AutoTablet

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:
Page generated in 0.3164 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál