Servind

Festival firemní mobility Toyoty a Lexusu

Festival firemní mobility Toyoty a Lexusu

Festival mobility Toyoty a Lexusu na Polygonu letiště v Hradci Králové ukázal potenciálním zákazníkům i médiím kompletní modelovou řadu vozidel značek Toyota a Lexus a umožnil jim je otestovat v běžném provozu. Síla i rozmanitost nabídky byla skutečně fascinující.

Toyotě se na českém trhu v poslední době mimořádně daří. Za první čtvrtletí se propracovala na třetí příčku v registracích nových osobních aut, přičemž za březen už byla druhá. Ještě překvapivěji získala stejné postavení i v prodeji lehkých užitkových vozidel, když v březnu zde byla dokonce první. V součtu registrací osobních a lehkých užitkových automobilů už je Toyota za první čtvrtletí na celkově druhém místě.

Silnou stránkou Toyoty je široká nabídka zahrnující spolu s modely značky Lexus všechny významné segmenty na trhu osobních vozů od malých aut přes sedany a kombi, SUV všech kategorií až po exkluzivní sportovní vozy. Nechybí ale ani lehká užitková vozidla všech velikostí včetně pick-upů. Přitom se zájemcům nabízí možnost volby všech variant pohonných jednotek.

Tým generálního ředitele značek Toyota a Lexus ČR Martina Pelešky neusíná na vavřínech a pracuje na posilování dosažených pozic. Zájemci o nová auta se o tom mohli přesvědčit na unikátní akci Festival mobility Toyoty a Lexusu.

Na Polygonu letiště v Hradci Králové měli zájemci k dispozici nevídané množství osobních automobilů obou značek i lehkých užitkových vozidel od Toyoty aby s nimi mohli získat osobní zkušenost a seznámit se se všemi novinkami v nabídce. Přitom mohli jezdit na benzin i naftu, s plně elektrickým pohonem i v obláčcích vodní páry s pohonem pomocí palivových článků na vodík. Nechyběla ani auta s plug-in hybridním pohonem, nicméně prim samozřejmě hrál především plně hybridní pohon, dokazující možnosti maximální efektivity. Atrakcemi přitom byly mj. nová Toyota C-HR  a modernizované užitkové Toyoty Proace a Toyota Proace City v národní premiéře. Navíc byla připravena i kompletní řada vozidel 4x4 v čele s pick-upem Hilux a offroadem Land Cruiser připravená k testování v terénu.

Expozice značky Toyota předvedla i úplné novinky - v exkluzivní předpremiéře a vůbec poprvé v ČR byly k vidění nová generace Toyota Camry a nová Toyota Proace Max.

Rozsáhlá byla expozice přestaveb užitkových vozidel a konverzí certifikovaných značkou Toyota ukazující nejrozmanitější nástavby, přestavby ale i vozidla záchranných složek. Pozoruhodné je, že se partnerům Toyoty úspěšně daří nabízet speciální varianty nejen na bázi vlastního pick-upu Hiace či SUV RAV4, ale i na vozech dodávaných Toyotě skupinou Stellantis, kde dokáží předčít její vlastní značky.

Návštěvníci se mohli seznámit i s nabídkou příslušenství Toyota a Lexus. Součástí akce bylo také představení chytrého financování pro velké firmy i drobné živnostníky Kinto One.

Kromě toho byl připraven i zajímavý doprovodný program zahrnující představení týmu Toyota Gazoo Racing Czech se speciálem GR Yaris Rally 2, s nímž vstoupí do českých soutěží Tomáš Enge,  a dakarského speciálu Toyota Hilux T1+, jehož schopnosti zájemcům na terénní trati předváděl Tomáš Ouředníček. K vidění byla také sportovní vozidla řady Toyota GR a historické automobily Toyota.

Organizace takovéto mimořádné akce, která přilákala zaslouženou pozornost návštěvníků, si zaslouží velké uznání. Šířka nabídky vozidel, stejně jako doprovodných služeb a aktivit domácího dovozce největšího výrobce automobilů na světě určitě nutí konkurenci k zamyšlení.

 

 

Datum zveřejnění

20.4.2024

Zdroj informací

Toyota

Foto: Tomáš Rybecký

Fotogalerie

Výběr jazyka

Facebook

AutoTablet

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:
Page generated in 0.2917 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál