Servind

Peugeot e-Partner přijede na podzim

Peugeot e-Partner přijede na podzim

Elektrická verze lehkého užitkového vozu Peugeot e-Partner se má do prodeje dostat na podzim. Cena zatím nebyla zveřejněna. Bude se nabízet ve dvou délkách se dvěma typy karoserií s objemem nákladového prostoru až 4,4 m³. Akumulátor o kapacitě 50 kWh mu umožní dojezd 275 km podle WLTP.

Trakční elektromotor má výkon 100 kW (136 k) a maximální točivý moment 260 N.m. Umožní vozu zrychlit z 0 na 100 za 11,2 s a dosažení největší rychlosti 130 km/h. K nabíjení akumulátoru je standardně ve voze třífázová nabíječka o výkonu 11 kW. Plné nabití trvá 15 hodin na zesílené standardní zásuvce nebo 5 hodin pomocí wallboxu o výkonu 11 kW. V rychlonabíjecí stanici o výkonu 100 kW lze akumulátor nabít na 80 % za 30 minut.

Středová konzole v prostoru řidiče byla přepracována tak, aby do ní byl  integrován nový ovladač. Ten umožňuje volbu funkcí parkování, zpátečky, neutrálu, jízdy a brzdění. Nový e-Partner nabídne jízdní režimy Eco (největší výkon je omezen na 60 kW a točivý moment na 190 N.m) pro optimalizovaný dojezd, Normal (80 kW a 210 N.m) pro každodenní použití a Power (100 kW a 260 N.m) pro přepravu těžkých nákladů. K dispozici jsou také režimy brzdění s různými úrovněmi rekuperace pro nabíjení akumulátoru při zpomalování vozidla, přičemž střední se blíží účinku brzdění spalovacím motorem a  rozšířená zajišťuje intenzivní zpomalení při uvolnění pedálu akcelerátoru.

Sdružený přístroj v kokpitu byl pro e-verzi upraven, za příplatek bude k dispozici 10“ digitální panel. Informace zobrazené na displeji jsou konfigurovatelné a přizpůsobitelné. Centrální dotykový displej zobrazuje integrovanou 3D navigaci v reálném čase.

Nový e-Partner je k dispozici ve stejných verzích jako Partner se spalovacími motory: jako dodávka v délkách L1 (440 cm) a L2 (475 cm) se třemi sedadly a v dlouhé verzi též s dvojitou kabinou a pěti sedadly. Rovná podlaha nákladového prostoru má užitnou délku 309 cm ve standardní verzi a 344 cm v delší. Sedadla a opěradla pětimístné verze lze sklopit a vytvořit rovný povrch pro přepravu vysokých předmětů s objemem dalších 500 l. Prostřední sedadlo vpředu lze přeměnit na pracovní stůl pro řidiče nebo spolujezdce. Pod prostředním sedadlem je uzamykatelný prostor.

V závislosti na verzi je volitelně k dispozici odkládací schránka v zavazadlovém prostoru, police pod sluneční clonou a horní přihrádka v přístrojové desce, což je umožněno instalací airbagu spolujezdce do čalounění stropu. Odkládací schránka nabízí prostor pro 15“ notebook a má otvor pro kabel.

Peugeot e-Partner je vybaven závěsem pro připojení přívěsu o hmotnosti 750 kg. Objem nákladového prostoru 3,8 m³ ve standardní verzi (L1) a 4,4 m³ v delší verzi (L2) odpovídá objemu u verzí se spalovacím motorem. Užitečné zatížení je až 800 kg.

Pro bezpečnost a pohodlí řidiče může být e-Partner vybaven moderními asistenčními systémy včetně upozornění na vybočení z jízdního pruhu, výstrahou před kolizí, asistentem nouzového brzdění, výstrahou při ospalosti řidiče, rozpoznávání dopravních značek, asistentem mrtvého úhlu, stabilizací přívěsu a indikátorem přetížení.

Datum zveřejnění

1.2.2021

Zdroj informací

Peugeot

Fotogalerie

Výběr jazyka

Autoopravář JUNIOR 2024

Facebook

AutoTablet

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:
Page generated in 0.2561 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál