Servind

AutoFit - již 30 let pomáháme lakovnám růst

AutoFit - již 30 let pomáháme lakovnám růst

Firma AutoFit je současné době hlavním distributorem autoopravárenských značek koncernu PPG Industries, který je aktuálně největším výrobcem barev na světě a lídrem v inovačních produktech vyvíjených s cílem přinést uživateli maximální míru produktivity.

Firma AutoFit usiluje o to, aby na český trh zaváděla produkty a zařízení, které pro lakovny a všechny provozy znamenají zrychlení procesů, zkrácení technologických časů, nízkou spotřebu materiálů a úsporu energetických nákladů.

Nejmladší novinkou na světovém trhu je bezesporu automatické zařízení Moonwalk. Jde o nejmodernější technologické vybavení lakoven, které naprosto klíčově přispívá k úsporám v lakovně a ke zvýšení produktivity. Je to kompaktní zařízení pro dávkování odstínů, díky kterému může lakýrník pracovat na jiných zakázkách a nezdržovat se dávkováním barev, což je velmi pečlivá práce vyžadující soustředění a zkušenou ruku. Při standardním objemu zakázek autorizovaného servisu dokáže Moonwalk ušetřit více než 1 hodinu práce lakýrníka. Díky eliminaci lidských chyb při míchání a využití obsahu nádob na 99,9 % (tj. téměř beze zbytku) je dosahováno až 9% úspory barev.

Moonwalk pracuje s 10x přesnější váhou oproti obvyklým váhám, což umožňuje dosáhnout dokonalou přesnost odstínu a míchat i extrémně malé množství barvy a tím eliminuje nevyužité zbytky. Zařízení Moonwalk je on-line propojené na databázi receptur, umožňuje precizně vyhodnocovat spotřebu materiálů na každou zakázku a také provádět inventury barev na pár kliknutí.

Souhrnem, Moonwalk zvyšuje produktivitu i efektivitu lakovny ve všech směrech. Pro všechny, kteří by měli o toto zařízení zájem, firma AutoFit nabízí možnost představení pomocí mobilní verze Moonwalk Van. Jedná se o dodávku s integrovaným zařízením Moonwalk, kterou je možné přistavit do prostor zájemce a během krátké 30minutové prezentace mu umožní zařízení si prohlédnout a vyzkoušet.

Významnou změnu ke zvýšení produktivity zaznamenal sortiment čirých laků. Dlouhá léta bylo běžné, že se čiré laky suší při 60 °C po dobu 30 minut. Samozřejmě existují tzv. expresní laky s kratší dobou sušení, ale to je vykoupeno nepěkným vzhledem povrchu a extrémně krátkou zpracovatelností, takže jejich použití je možné pouze na malé díly v nepohledových částech vozidel. Dnes jsou pro nás takové čiré laky minulostí.

Čirý lak Nexa Autocolor P190-6570 se standardně suší pouhých 15 minut při 60 °C a u čirého laku P190-8002 je doba sušení pouhých 5 minut při 60 °C, což znamená úsporu energie a plynu při používání lakovací kabiny, zrychlení procesů v lakovně a tím větší počet zakázek a zvýšení produktivity. To vše při zachování komfortní doby zpracovatelnosti více než 40 minut při 20 °C a excelentního vzhledu a lesku povrchu. Navíc - u obou výše zmíněných čirých laků je možná tzv. jednokroková aplikace bez odvětrání, což zkracuje také dobu lakování o dalších 5-10 minut a přináší další úsporu energie i čas lakýrníka.

Ve zkratce můžeme připomenout již dříve zavedené revoluční produkty jako jsou např. UV Speed Prime, plnič pro spotové opravy, který je pomocí UV lampy vytvrzený a brousitelný za pouhé 2 minuty oproti standardním plničům, kde je třeba sušit IR zářičem nejméně 12-15 minut a dále čekat na zchladnutí povrchu. Další revolučním produktem je např. Samonivelační základ mokrý do mokrého, u kterého není třeba brousit kataforézu a již v aplikaci na jednu vrstvu vytváří dokonale přilnavou vrstvu, na kterou je možné již po 15 minutách aplikovat bázi. Slouží také jako základ na plastové povrchy a také jako izolační vrstva, což z něj činí velmi univerzální produkt, který zrychlí technologický proces v řádech desítek minut, ušetří čas lakýrníka a spotřební materiál při zachování špičkového povrchu a dokonalého vzhledu.

Datum zveřejnění

11.05.2022

Zdroj informací

AutoFit

Foto: AutoFit

Fotogalerie

Výběr jazyka

Facebook

AutoTablet

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:
Page generated in 0.1966 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál