Servind

Inovativní cesta k parkování

Inovativní cesta k parkování

Možnost pohodlně platit za parkování, a to dokonce i po minutách, poskytuje společnost EasyPark Group. Přináší zkušenosti a inovace z celé Evropy. Do konce roku plánuje působit ve 30 českých městech.

Skupina EasyPark v posledních letech rozšířila svou činnost do většiny zemí Evropy, hledat i platit parkování z mobilu umožňuje i ve Velké Británii (pod jménem RinGo), USA (ParkMobile) a Austrálii. Působí ve 4000 městech ve 20 zemích.

Do České republiky EasyPark přichází s vizí lepšího života ve mĕstech. K tomu přináší rozsáhlé zkušenosti a technologie. EasyPark umožní cestovat pohodlněji než doposud s jedinou aplikací pro Českou republiku, Slovensko, Německo, Rakousko i další státy, umožní placení jen za skutečně využitou dobu, třeba po minutách (to ovšem některá města neumožňují), a řadu další výhod.

Akvizicí největšího českého zprostředkovatele digitálních plateb za parkování, společnosti MPLA, vstupuje na český trh. MPLA měla v České republice 500 000 uživatelů. V létě začala aplikace MPLA vyzývat své uživatele k přechodu do aplikace EasyPark. Uživatelům to přináší přechod na platformu s celoevropským působením a přitom komunikující v češtině.

„Každý den oslovujeme část uživatelů, kterým se při celém procesu snažíme být maximálně nápomocní, aby byl přechod do nové aplikace stejně jednoduchý jako její samotné používání. Do konce roku bychom rádi aplikaci zprovoznili ve více než 30 českých městech, aby i čeští řidiči mohli zažít komfort, který do České republiky přinášíme. V současnosti probíhají intenzivní jednání s jednotlivými radnicemi,” říká Patrik Piščák, ředitel EasyPark Group Czechia a Slovakia.

Na úspěch MPLA hodlá EasyPark navázat a přidat inovace z jiných evropských měst. „Například v Kodani využívalo v roce 2012 aplikace pouhých 18 % řidičů, v roce 2019 už kolem 80 %. A není se čemu divit. Telefon má každý stále po ruce, jde o jednoduchý způsob, jak parkovné zaplatit, neztrácet čas hledáním automatu a mít zbývající dobu stále pod kontrolou. A to je budoucnost, kterou chceme dopřát i českým zákazníkům,“ uzavírá Piščák.

Možnosti aplikace v Evropě jsou ještě širší, než služby zatím nabízené v České republice. Umožní platit za nabíjení elektromobilů, najít ulice s dostupným parkováním (s udáním pravděpodobnosti nalezení volného místa) nebo si parkovací místa předem rezervovat. Nabídne časem i inovativní služby pro firemní zákazníky. Digitalizací parkování a výdajů, mohou firmy ušetřit čas svých zaměstnanců a získat větší kontrolu nad svými náklady. Aplikace EasyPark je dostupná ve většině nových vozů už ve vybraných operačních systémech aut, případně přes rozhraní Apple CarPlay a Android Auto.

EasyPark naopak městům a provozovatelům parkovišť nabízí analytický nástroj Parking Dashboard pro analýzu využití parkovacích most a data o parkování. Data o parkování jako služba poskytují komplexní přehled o nabídce a poptávce po parkování. Digitalizace dat o parkování přináší městu výhodu lepší dostupnost parkování pro obyvatele, snížení dopravních zácp a podporu místních podniků.

Datum zveřejnění

2.10.2023

Zdroj informací

EasyPark

Foto: EasyPark

Fotogalerie

Výběr jazyka

Facebook

AutoTablet

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:
Page generated in 0.2511 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál