Servind

Servind oslavil čtvrtstoletí na českém trhu

Servind oslavil čtvrtstoletí na českém trhu

Společnost Servind, jednička v oblasti autoopravárenského lakování, přední dodavatel lakovacích materiálů do průmyslu a od loňského roku autorizovaný distributor olejů a maziv Castrol do autorizovaných servisů, slaví v letošním roce 25 let svého působení v České republice. Na oslavu tohoto významného jubilea se ve čtvrtek 6. října večer v prostorách Classic Cars Gallery, která našla své zázemí v Prague The Style Outlets v Tuchoměřicích v sousedství Servindu, sešlo téměř 400 významných zákazníků, zástupců importérů vozů, pojišťoven, automobilek a jejich subdodavatelů, průmyslových podniků i klíčových dodavatelů.

Po úvodním bubenickém vystoupení přivítal hosty moderátor Leoš Mareš. Vzápětí na zahajovací proslov přivezl přímo před pódium jednatele společnosti Davida Bártka sedminásobný mistr České republiky v rallye Václav Pech, kterého Servind již čtvrtou sezónu hrdě podporuje. „Chtěl bych dnes Vám, našim zákazníkům, dodavatelům, partnerům i majitelům poděkovat. Právě díky vám tu dnes můžeme společně slavit toto významné jubileum. Když jsem o historii naší společnosti přemýšlel a těch uplynulých dvacet pět let lehce bilancoval, dospěl jsem k závěru, že nás k úspěchu přivedly hlavně tři základní věci: výběr těch správných zákazníků, výběr těch správných dodavatelů v ten správný čas a hlavně výběr a koncentrace lidí. Lidí, kteří chtějí společně něco dokázat. Důkazem toho „něčeho“ je obrat, který se letos přiblíží k hranici jedné miliardy korun.“, řekl David Bártek. Za skvělé výsledky poděkovali zákazníkům, dodavatelům i zaměstnancům Servindu také spolumajitelé. Za české majitele to byl Petr Kotval a za německou stranu Prof. Dr. Franz Josef Rankl.

Dříve než začala na míru navržená show „Malování světlem“, která výstižně zachytila všechny oblasti podnikání společnosti, se k mnoha gratulantům připojili například zástupci německého producenta lakovacích materiálů Standox, finského výrobce brusiva a leštění Mirka, dodavatele olejů a maziv Castrol, průmyslových lakovacích systémů Mäder, interiérových barev a mořidel Hesse Lignal nebo stříkací techniky SATA.

Během večera měli účastníci večera možnost zavítat do národních mini expozic obchodních partnerů, kde byly k dispozici ochutnávky typických národních jídel a nápojů, a pokochat se kultovními vozy daných zemí. Mimo ně hosté během oslavy obdivovali i spoustu dalších unikátních vozů našich „klukovských let“, které pochází ze sbírek Classic Cars Gallery společnosti Engine Prague. Během celého večera byla pro návštěvy zákazníků otevřena lakařská i karosářská tréninková centra.

O závěr večera a zakončení výroční party se postarala oblíbená slovenská kapela No Name.

Malé ohlédnutí do historie společnosti             

Společnost SERVIND s.r.o. byla založena na podzim roku 1992. Z pražských Střešovic původních pět spolupracovníků začalo nabízet německé prémiové autoopravárenské lakovací materiály Standox. V následujícím roce byl sortiment rozšířen o brusivo finské společnosti Mirka, německou stříkací techniku, filtraci a ochranu dýchacích cest SATA, spotřební materiál pro lakování Colad a lakovací a sušicí boxy LUTRO a Termomeccanica GL. Servind se tak po roce svého působení stal systémovým dodavatelem kompletního sortimentu pro autolakovny…“vše z jedné ruky“.  V roce 1993 vznikla také dceřiná společnost SERVIND SLOVAKIA s.r.o.

V roce 1995, poté co se společnost úspěšně etablovala v oblasti autoopravárenství, vznikla divize průmyslových nátěrových hmot se širokým sortimentem „mokrých i práškových“ barev. Nová divize začala expandovat do oblasti průmyslu včetně automobilového průmyslu a jeho subdodavatelských odvětví. Z důvodu zkvalitnění školení pro zákazníky, které do té doby byly prováděny především u zákazníků, bylo v roce 2000 otevřeno školicí středisko Standox v sídle společnosti v pražských Střešovicích. Smutným rokem se stal rok 2001, kdy zemřel zakladatel společnosti Ing. Petr Kotval.

Otevření vlastního sídla se v roce 2002 dočkala slovenská dceřiná společnost SERVIND SLOVAKIA s.r.o. v Ilavě. Své místo zde našlo i logistické centrum včetně moderně vybaveného školicího střediska. Servind má 100% pokrytí České a Slovenské republiky díky síti vlastních provozoven a v oblasti autoopravárenství je přímým dodavatelem všech klientů.

Jako nositel novinek a pokrokových technologií Servind u svých zákazníků plošně zavedl vodou ředitelné ekologické autolaky Standohyd. To se stalo hlavní událostí roku 2007, kdy bylo provedeno komplexní proškolení zákazníků a obchodních partnerů do nové lakovací technologie.

V roce 2009 se Servind stal dodavatelem všech automobilek v České republice i na Slovensku. Od té doby se tak podílí na výrobě každého automobilu vyrobeného u nás. V Brně byla otevřena zcela nová provozovna s kompletním administrativním, skladovým i technickým zázemím pro region Moravy. Úspěšně zavedena byla síť nezávislých klempíren a lakoven Repanet, pracující s produkty Standox. Rok 2010 se pak vyznačoval zavedením nové revoluční technologie Symach pro úsporné sušení autoopravárenských laků v partnerských autolakovnách a vstupem společnosti do segmentu nábytkářského průmyslu s kompletním sortimentem pro povrchové úpravy.

V létě roku 2011 poklepali majitelé a management společnosti na základní kámen nového budoucího sídla společnosti v Tuchoměřicích nedaleko Letiště Václava Havla v Praze a bylo započato se stavbou nového sídla společnosti. Na jaře o rok později se již zaměstnanci stěhovali do moderních prostor nově otevřeného administrativně-logistického areálu, jehož součástí je i nejmodernější lakařské tréninkové centrum ve střední a východní Evropě. Zde také společně se svými zákazníky a dodavateli na podzim roku 2012 oslavili dvacetileté působení na českém trhu. Během tohoto, na události bohatého roku, přibylo v portfoliu společnosti zastoupení německé firmy Novatic, producenta antikorozních a průmyslových nátěrových systémů. Rok poté společnost poprvé překonala hranici 100 zaměstnanců a přesáhla obrat 500 milionů Kč.

Novou akvizicí se v roce 2014 stalo založení dceřiné společnosti SERVIND KAZAKHSTAN se sídlem v kazašské Almatě. V roce 2015 bylo portfolio produktů rozšířeno o karosářské přípravky, měřicí diagnostiku a karosářská opravárenská řešení od švédské společnosti CAR-O-LINER. Následujícího roku bylo otevřeno unikátní karosářské tréninkové centrum.

V roce 2016 se podařilo získat výhradní zastoupení barev na plasty firmy MÄDER PLASTILACK AG a společnost se stala autorizovaným distributorem technologicky nejvyšší řady olejů a maziv Castrol Professional pro segment autorizovaných servisů.

Datum zveřejnění

15.10.2017

Zdroj informací

Servind

Výběr jazyka

Autoopravář JUNIOR 2024

Facebook

AutoTablet

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:
Page generated in 0.2285 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál