Servind

Profesionální oblečení i v horkých dnech

Profesionální oblečení i v horkých dnech

Trička, šortky a bezpečnostní obuv pro léto. Při narůstajících teplotách se pracovní oděv rychle ohřívá a stává se nepohodlným. Je tedy poptávka po lehkém letním oděvu. Na čem ale u letního pracovního oblečení záleží? Karl-Heinz Feilen, odborný poradce pro řemeslná sdružení u firmy MEWA, odpovídá na nejdůležitější otázky.

 

Proč je nutné letní oblečení?

Těžký pracovní oděv není vhodný pro horké dny. Ten, kdo fyzicky pracuje, se rychle začne potit a necítí se příjemně. Pokud není k dispozici letní oblečení, oděvy se často vyměňují za soukromé. Džínové kraťasy a košile ale v provozu a na staveništi nemají co dělat. Nejsou funkční a nepodporují jednotný vzhled firmy. Každý, kdo chce, aby jeho zaměstnanci v horkých dnech vypadali profesionálně, by jim měl v každém případě nabídnout letní outfit.

Čím se letní oblečení vyznačuje?

Pracovní oblečení by v létě mělo být lehké a vzdušné, nejlépe z prodyšné tkaniny. Praktické jsou trička a polo trička, stejně tak i vesty pro chladnější hodiny. Pokud to umožní pracoviště, lze nosit krátké kalhoty. Obzvláště pohodlné jsou kalhoty s flexibilními strečovými vložkami v pasu, které zajišťují volnost pohybu. Dobrá je i prodloužená zadní část pasu, aby se předešlo nežádoucím pohledům při sklánění. Krátké kalhoty by měly mít i dost kapes pro nářadí a drobné díly.

Co patří k výbavě?

Bezpečnostní obuv je povinná i k letním kalhotám, tričkům a vestám. Díky nejnovějšímu vývoji existují boty, které jsou bezpečné, lehké a pohodlné, a navíc vypadají módně. K výbavě navíc patří i sluneční brýle, kšiltovky a krém proti slunci.

Měli bychom si letní oblečení koupit nebo najmout?

Letní oděv se nosí jen krátce a na podzim i v zimě pak leží ve skříni. Následující léto mohou být zapotřebí jiné velikosti a modely. MEWA proto nabízí flexibilní řešení v podobě pronájmu: pracovní oděv poskytneme, v pevně stanovených termínech odvezeme, vypereme a čistý opět dodáme zpět. Když se změní roční období, kolekci lze modifikovat. Flexibilně reagujeme na nové zaměstnance a nové konfekční velikosti. Díky tomu je k dispozici vždy čisté pracovní oblečení – vhodné pro dané roční období. I takové položky, které nelze pronajmout, například bezpečnostní obuv, sluneční brýle a ochrana proti UV záření, si mohou naši zákazníci koupit. Dostanou tak vše z jedné ruky a vzájemně sladěné.

Datum zveřejnění

15.6.2018

Zdroj informací

MEWA Textil-Service s.r.o.

Fotogalerie

Výběr jazyka

Facebook

AutoTablet

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:
Page generated in 0.2431 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál