Servind

Oleje Shell pro všechna vozidla

Oleje Shell pro všechna vozidla

Společnost Automax je oficiálním dovozcem a distributorem olejů a maziv značky Shell. Dozvěděli jsme se od ní, jak je připravena pro nejrůznější speciální provozní podmínky.

Jaké nabízíte motorové oleje pro uživatele vozidel s hybridním resp. plug-in hybridním pohonem? V čem se liší od běžných motorových olejů?

„Požadavky na motorové oleje vozů s hybridním či plug-in hybridním pohonem se výrazně neliší od požadavků na oleje pro moderní nízkoemisní spalovací motory. Jde vesměs o lehkoběžné oleje, jejichž viskozitní třída je nižší než u olejů v minulosti. Výjimkou nejsou oleje SAE 0W-20 či dokonce 0W-16, které jsou však předepisovány i do některých nových benzinových motorů.“

Je potřeba pro lehká užitková vozidla, určená pro rozvážkovou službu s častým rozjezdem a jízdou na krátkou vzdálenost, používat speciální motorový olej (jedná se vesměs o vozidla jezdící na naftu)?

„Pokud je vozidlo pravidelně provozováno v městském provozu s častým zastavováním a rozjížděním je vhodné zvolit variantu syntetického oleje s nižší zimní viskozitní třídou (0W-X či 5W-X). Jeho výhodou je, že i při nízkých teplotách v zimě je motor rychle promazán a snižuje se opotřebení vznikající častým startováním. Vždy je však třeba dodržet také výkonovou specifikaci definovanou výrobcem motoru...“

Víc se dočtete v posledním vydání magazínu Autoservis ZDE.

Datum zveřejnění

1.8.2018

Zdroj informací

Automax

Výběr jazyka

Facebook

AutoTablet

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:
Page generated in 0.2857 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál