Servind

Nová kvalita halogenových žárovek značky Philips

Nová kvalita halogenových žárovek značky Philips

H4 a H7 jsou v současné době nejpopulárnější halogenové žárovky v osvětlení motorových vozidel, nicméně v poslední době je postupně nahrazují nové konstrukce jako H18 a H19.

 

 

Dominance halogenových žárovek

I přes četné novinky u moderních aut nadále převládají světlomety s halogenovými žárovkami. Podle zástupců Lumileds – exkluzivního licenčního výrobce a distributora automobilového osvětlení značky Philips – bude tato situace přetrvávat ještě po mnoho let, především kvůli nízkým nákladům na výrobu, nákup a provoz. Na druhé straně to ovlivňuje práci výrobců vozidel, protože samotná konstrukce halogenové žárovky podstatně omezuje projektanty, kteří by rádi vytvořili světlomety navazující na moderní linii karoserie. To platí zejména pro osobní automobily ze segmentu A, B a C.

Nové typy halogenů jsou již na sekundárním trhu

Pro designéry automobilů je blok karoserie velmi důležitým prvkem a obrazně řečeno, světlomety auta jsou jeho „očima“. Dodávají našim čtyřem kolům jedinečný vzhled. Zároveň musí zajistit maximální úroveň bezpečnosti na silnici.

„Nová řešení použitá u H18 a H19 umožnila vyvinout kratší vlákna a baňky halogenových žárovek. Znamená to možnost navrhnout světlomety s menším průměrem, lepší optikou nebo kompaktnějším designem,“ říká Wioletta Pasionek, Marketing Manager Central Europe z Lumileds Polsko. „Samozřejmě bylo nutné zachovat dosavadní světelné parametry, které se dokonce ještě zlepšily. Více světla na silnici umožňuje řidiči rychleji a lépe posoudit situaci, čímž se prodlužuje doba nezbytná k provedení odpovídající reakce.“

Vlastnosti halogenových žárovek H4 a H7 nezaručují takovou kvalitu světla jako pokročilejší zdroje: xenonové světlomety, LED diody nebo laserové světlomety.

Odpovědí na tyto výzvy jsou nové halogenové žárovky značky Philips. Typ H18 je ekvivalentem H7 a H19 zase H4. Nicméně toto srovnání neplatí, co se týče možnosti jejich uplatnění u všech konstrukcí tradičních světlometů.

Halogenové žárovky Philips H18 a H19 nejsou v automobilovém průmyslu žádnou novinkou. Za poslední dva roky se používají při prvovýrobě, mimo jiné v modelech Ford EcoSport a Kia Soul nebo Hyundai HB20 vyráběných pro latinskoamerické trhy. Nyní obě žárovky pronikly na aftermarket a jsou dostupné i na českém trhu.

Nejdříve H18 (12V / 65W) a H19 (12V 60/55W) doplnily řadu žárovek Philips LongLife EcoVision (H1, H3, H4, H7 a H11). Vyznačují se dlouhou životností, která je v případě první novinky až 1100 hodin, u druhé je to zase až 1500 hodin nepřetržitého osvětlení. Nabízejí také silný světelný paprsek s hodnotou 1700 a 1750 lm.

Datum zveřejnění

14.3.2019

Zdroj informací

Philips

Fotogalerie

Výběr jazyka

Facebook

AutoTablet

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:
Page generated in 0.2681 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál