Servind

Jak vypadá ideální autoservis?

Jak vypadá ideální autoservis?

Čtyři metry čtvereční – přesně takovou plochu zabírá ideální autoservis. Nemožné? V reálném světě ano, ale na pomoc přichází virtuální realita. O tom se přesvědčí návštěvníci motoristického veletrhu ProfiAuto Show 2019, který se uskuteční 8.–9. června 2019 v Katovicích. Akci pořádá nezávislá síť autoservisů ProfiAuto, která má v České republice a na Slovensku 300 servisních míst.

Profesionálové ze sítě ProfiAuto vytvořili pomocí digitálních technologií originální projekt – ideální virtuální servis. Malá plocha je dostatečná k tomu, aby ukázala, jak vypadá modelový ProfiAuto Servis. Vše díky 3D brýlím s VR systémem, který sleduje pohyby a gesta uživatele, a také díky vizualizačnímu a analytickému softwaru.

„Ukazuje se, že virtuální realita není jen o počítačových hrách. Rozhodli jsme se ji využít jiným způsobem a vytvořit perfektní autoservis, který můžeme ukázat kdekoliv. Pokud bychom takový servis někde postavili, tak by nás to omezilo jen na jedno místo. Zaměřili jsme se na moderní technologie, díky nimž můžeme ukázat všechny detaily servisního místa včetně specializovaného vybavení a vzhledu autoservisu,“ říká Jindřich Krejčí, ředitel sítě ProfiAuto v Česku a na Slovensku.

Každý může vstoupit do virtuálního servisu nasazením 3D brýlí VR. Když se uživatel zaměří na danou část vozidla, objeví se podrobný popis spolu s informacemi o distributorovi nebo výrobci. Uvnitř servisu se dá pohybovat tradičním způsobem nebo pohybem očí do určených míst. Obraz zobrazený v brýlích je generován pomocí dynamické 3D technologie v závislosti na pohybech a gestech uživatele. Tento dojem umocňuje prostorový zvuk.

Projekt virtuálního autoservisu je dlouhodobý a bude postupně rozšiřován o další funkce. „V budoucnu plánujeme například školení a odborné prezentace s využitím virtuální reality,“ říká Jindřich Krejčí.

V prostoru, připraveném pro potřeby virtuálního servisu, bude umístěna obrazovka, díky které ostatní návštěvníci uvidí přesně to, co uvidí osoba, která bude mít nasazeny speciální brýle. Představí se také hry a soutěže pro mechaniky a návštěvníky motoristického veletrhu. Bude možné sbírat body za objevování jednotlivých zón a vybavení. A ti nejlepší můžou počítat s odměnami.

Letošní ProfiAuto Show 2019, s mottem akce: Poháněné vášní, se bude konat v Mezinárodním kongresovém centru a ve Spodku v Katovicích 8. - 9. června. Mezi prvními potvrzenými body programu 16. ročníku akce jsou například: servisní zóna pro mechaniky a technologické nadšence, soutěž o Pohár mechaniků nebo atrakce pro milovníky adrenalinu.

O ProfiAuto:

  • Značka sdružuje nezávislé autoservisy a prodejce náhradních dílů
  • V České republice, na Slovensku a v Polsku je do sítě zapojeno více než 240 obchodů a velkoobchodů a přes 1 800 autoservisů
  • Na český a slovenský trh vstoupila značka v roce 2016
  • Mezi aktivity značky patří mezinárodní motoristický veletrh ProfiAuto Show
  • Řidiči mohou využít bezplatné servisní prohlídky na akcích PitStop

Datum zveřejnění

11.4.2019

Zdroj informací

ProfiAuto

Fotogalerie

Výběr jazyka

Autoopravář JUNIOR 2024

Facebook

AutoTablet

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:
Page generated in 0.2712 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál