Servind

ProfiAuto Show 2019: nejlepší automechanik vyhraje 30tunový lis

ProfiAuto Show 2019: nejlepší automechanik vyhraje 30tunový lis

Poháněno vášní – to je motto letošního 16. ročník motoristického veletrhu ProfiAuto Show, který proběhne 8. až 9. června 2019 v polských Katovicích. Mezi hlavní body programu budou patřit servisní zóna pro mechaniky, soutěž o Pohár mechaniků, prezentace ideálního autoservisu nebo pestré atrakce pro milovníky adrenalinu. Z České republiky a ze Slovenska se očekává účast stovek mechaniků a tisícovek návštěvníků.

Mezinárodní kongresové centrum a Spodek v Katovicích opět zaplní fanoušci motorismu a zástupci servisního oboru. Letos je hnacím motorem veletrhu „vášeň“, proto v srdci Spodku vznikne vzorový autoservis s prvky virtuální reality a mechanici budou mít příležitost ověřit si své znalosti a praktické dovednosti. Přínosem pro odborníky budou také po dva dny trvající školení a prezentace moderních nástrojů a řešení usnadňujících každodenní práci v servisu.

„V centru zájmu našeho veletrhu se nacházejí automechanici, pro které je určena Servisní zóna. Jejím hlavním bodem bude vzorový servis rozčleněný na několik oblastí (soutěžní, rallye a školící). Okolo budou stánky se specializovanou servisní technikou. Proběhnou tam především ukázky servisního vybavení, prezentace nabídky vystavovatelů nebo soutěže o hodnotné ceny,“ říká Jindřich Krejčí, ředitel sítě ProfiAuto v Česku a na Slovensku.

V sobotu 8. června odstartuje v Servisní zóně soupeření o „ProfiAuto Pohár mechaniků 2019”. Na nejlepší čekají hodnotné ceny, včetně vyvažovačky a 30tunového lisu. Mechanici se utkají ve vědomostním testu, v dovednostní soutěží spočívající ve výměně pneumatik s vyvažováním kol na čas a ve správné montáži těsnění motoru. O den později, v neděli 9. června, budou moci ve stejných disciplínách své síly poměřit také návštěvníci veletrhu.

„Letos sázíme na aktivní podobu, prezentujeme fungující zařízení, abychom účastníky co nejvíce zapojili. Určitě to zaujme jak mechaniky, tak i všechny ostatní návštěvníky veletrhu. Očekáváme rekordní českou a slovenskou účast jak ze strany majitelů servisů, automechaniků a dalších odborníků, tak ze strany motoristických nadšenců,“ říká Jindřich Krejčí.

Pohon a vášeň najdou na ProfiAuto Show také milovníci motorismu a automobiloví nadšenci. Pořadatelé pro ně naplánovali široké spektrum aktivit, včetně např. driftu a jízdy na 9koňových motokárách Caroli Stinger na dráze s plochou téměř 1500 m2 a profesionálním měřením času Tag Heuer.

Účastníci ProfiAuto Show se budou moci cítit jako filmoví kaskadéři skákající z pěti metrů na speciální matraci. Jednou z hlavních atrakcí bude bezplatný bungee jumping z 80metrového jeřábu. Velkou novinkou nejen pro milovníky adrenalinu bude skok auta s cestujícímu uvnitř vozidla.

Veletržní premiéru bude mít rovněž 600koňový speciál McLaren F1 EVO 2019 českého závodníka do vrchu Marka Rybníčka, který s ním letos objíždí závody Mistrovství Evropy.

O ProfiAuto:

  • Značka sdružuje nezávislé autoservisy a prodejce náhradních dílů
  • V České republice, na Slovensku a v Polsku je do sítě zapojeno více než 240 obchodů a velkoobchodů a přes 1 800 autoservisů
  • Na český a slovenský trh vstoupila značka v roce 2016
  • Mezi aktivity značky patří mezinárodní motoristický veletrh ProfiAuto Show
  • Řidiči mohou využít bezplatné servisní prohlídky na akcích PitStop

Datum zveřejnění

13.5.2019

Zdroj informací

ProfiAuto

Fotogalerie

Výběr jazyka

Facebook

AutoTablet

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:
Page generated in 0.1804 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál