Servind

Pět hvězdiček Euro NCAP pro DS 3 Crossback

Pět hvězdiček Euro NCAP pro DS 3 Crossback

Euro NCAP, nezávislý evropský orgán určený k testování bezpečnosti nových modelů, udělil maximální možné ocenění 5 hvězdiček vozu DS 3 Crossback vybavenému paketem Bezpečnost (včetně systému Active Safety Brake) sériově u všech verzí.

DS 3 Crossback získal díky technologiím, které jsou v této kategorii nevídané, maximální známku 5 hvězdiček u všech testů: ochrana dospělých, ochrana dětí, ochrana chodců a asistenční systémy.

DS 3 Crossback se v systému hodnocení Euro NCAP, který byl přepracován v roce 2018, stal ve svém segmentu referencí.

DS 3 Crossback, který je ikonou hi-tech stylu, prošel úspěšně testy Euro NCAP. Elegance a technologie, které jsou pro značky DS typické, přispívají rovněž k optimální aktivní i pasivní bezpečnosti posádky i ostatních účastníků silničního provozu.

DS 3 Crossback s výbavou, která je v tomto segmentu nevídaná, vytváří v rámci nových testů Euro NCAP prováděných od roku 2018 nové rekordy. Žádné jiné prémiové SUV segmentu B nepřekročilo hodnocení 96 % u ochrany dospělých, 86 % u ochrany dětí a 76 % u asistenčních systémů. 96 % u ochrany dospělých znamená rovněž novou referenci mezi francouzskými automobily bez ohledu na segment.

Všechny verze vozu DS 3 Crossback jsou sériově vybaveny systémem nouzového brzdění až do rychlosti 85 km/hod., systémem aktivního varování před neúmyslným opuštěním jízdního pruhu a systémem snímání dopravních značek. V závislosti na verzi výbavy a personalizace jsou k dispozici další prvky výbavy, jako je brzdový asistent do rychlosti 140 km/hod. s rozeznáním automobilů, chodců a cyklistů, aktivní sledování mrtvého úhlu, světlomety DS Matrix LED Vision a systém poloautonomního řízení 2. úrovně – DS Drive Assist.

Testy Euro NCAP se provádějí prostřednictvím série čelních a bočních crash testů při rychlosti až 64 km/hod. Zkoumají se při nich případná poranění figurín a tím se posuzuje úroveň bezpečnosti vozů. Asistenční systémy se hodnotí pomocí robotů, které simulují chování jiných uživatelů.

Datum zveřejnění

12.7.2019

Zdroj informací

DS Automobiles

Výběr jazyka

Autoopravář JUNIOR 2024

Facebook

AutoTablet

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:
Page generated in 0.2951 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál