Servind

Rekordní pololetní prodeje značky Kia na evropských trzích

Rekordní pololetní prodeje značky Kia na evropských trzích

Společnost Kia Motors podle nejnovějších údajů Asociace evropských výrobců automobilů (ACEA) vykázala na evropských trzích historicky nejvyšší pololetní objemy nových registrací. Prodeje značky v Evropě* během prvních šesti měsíců 2019 vzrostly meziročně o 1,6 % na 268 305 kusů. V témže období se zvýšil i podíl vozů Kia na trhu, a to z 3,0 na 3,2 %.

Komentuje Emilio Herrera, COO společnosti Kia Motors Europe: „Díky řadě nových a modernizovaných modelů jsme se v roce 2019 vyšplhali do nových výšin, což dokazuje funkčnost naší strategie zaměřené na produkty a obchodní růst. Nyní nabízíme širší možnosti volby napříč více segmenty než většina ostatních výrobců, k čemuž napomohlo rozšíření modelové řady Ceed, stejně tak jako naše hybridní, elektrické a sportovně zaměřené modely. V druhém pololetí 2019 nabídneme zákazníkům ještě širší možnosti volby, a to díky novému městskému crossoveru Kia XCeed a novým hybridům a plug-in hybridům.“

Úspěch modelu Ceed

Od poloviny roku 2018 se prodává Kia Ceed třetí generace v podobě pětidveřového hatchbacku a kombi Sportswagon; počátkem roku 2019 se tato modelová řada ještě rozrostla. Nový pětidveřový ProCeed s karoserií typu shooting brake a vysoce výkonná provedení GT modelů Ceed a ProCeed napomohla k meziročnímu růstu celé modelové řady Ceed o plných 40,6 %. Významný úspěch zaznamenal zejména ProCeed s dosavadními letošními prodeji na úrovni 9 589 vozidel – oproti pouhým 1 131 vozům pro_cee’d druhé generace za první pololetí 2018.

Očekává se, že prodeje modelové řady Ceed budou v druhém pololetí 2019 ještě růst, a to i díky novému městskému crossoveru Kia XCeed, který se na trhu objeví v září.

Rostoucí poptávka po hybridních modelech a elektromobilech

Kia disponuje jednou z nejpestřejších nabídek hybridních a elektrických modelů na současném trhu; poptávka po elektrifikovaných modelech této značky v prvních šesti měsících roku 2019 zaznamenala růst. Prodeje vozů Niro – s hybridním, plug-in hybridním nebo čistě elektrickým pohonem – vzrostly o 40,1 % na 31 133 kusů.

Celkové pololetní prodeje elektrifikovaných modelů Kia se zvýšily z 27 671 na 38 173 kusů (+38,0 %), včetně končícího modelu Soul EV a nového modelu e-Soul, resp. Optimy Plug-in Hybrid (sedan i kombi Sportswagon) a Sportage EcoDynamics+ s mild-hybridním systémem 48 V.

Oblíbené kompaktní vozy

Kia zaznamenala další růst i v případě svých nejnovějších kompaktních modelů – městského vozu Picanto a kompaktního crossoveru Stonic. V návaznosti na příchod nových provedení GT-Line a X-Line v roce 2018 se letošní prodeje modelu Picanto zvýšily o 13,9 % na 42 200 kusů, čímž se Picanto stalo třetím nejprodávanějším modelem Kia, hned v závěsu za vozy Ceed a Sportage (64 118 kusů). Zároveň se zvýšily i prodeje modelu Kia Stonic, čtvrtého nejprodávanějšího vozu značky – o 9,4 % na 33 852 kusů.

Datum zveřejnění

19.7.2019

Zdroj informací

KIA MOTORS CZECH

Výběr jazyka

Facebook

AutoTablet

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:
Page generated in 0.3341 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál