Servind

Goodyear obsadil první místo v testu webu Tyre Reviews

Goodyear obsadil první místo v testu webu Tyre Reviews

Společnost Goodyear oznamuje, že její nové pneumatiky Eagle F1 SuperSport obsadily první místo v historicky prvním testu velmi vysoce výkonných pneumatik (Ultra Ultra High Performance; UUHP). Test provedl Tyre Reviews, nejvýznamnější webový portál specializující se na hodnocení pneumatik.

Při testech na zkušebním okruhu společnosti Continental v texaském Uvalde se hodnotily pneumatiky osmi různých výrobců, včetně značek Continental a Michelin. Rozsáhlý test probíhal na voze BMW M2 s pneumatikami 245/35 R19 na přední nápravě a 265/35 R19 vzadu a pokrýval všechny hlavní disciplíny obvyklé v testech pneumatik, včetně hodnocení ovladatelnosti za sucha i za mokra, brzdných vlastností na suchém i mokrém povrchu, sklonu k aquaplaningu, valivého odporu, hlučnosti a pohodlí pro řidiče zejména s přihlédnutím k subjektivním pocitům zkušebních jezdců.

Pneumatiky, které těží ze závodních zkušeností značky Goodyear, při testu nabídly nejen vynikající přilnavost a ovladatelnost, ale prokázaly skvělé výsledky i ve všech kategoriích a obsadily tak vrchní příčku stupně vítězů.

Jonathan Benson, majitel Tyre Reviews, nové pneumatiky Goodyear Eagle F1 SuperSport ohodnotil velmi vysoce a ve své zprávě uvedl, že si „skvělým způsobem vedly při hlavních testech ovladatelnosti na suchu a na mokru a dávaly řidičům skvělý pocit při řízení a rovnováhu za všech podmínek“.

„Nové Goodyear Eagle F1 SuperSport představují novou vážnou konkurenci pro značky Michelin a Continental, jejichž výrobkům se blíží ve všech klíčových oblastech, přičemž samy zcela vynikají v kategorii ovladatelnosti na mokru,“ pokračoval Jonathan Benson.

Zdaleka nejvíce zapůsobily Eagle F1 SuperSport v disciplíně ovladatelnosti na mokru. „Nové pneumatiky Goodyear v ní zcela vynikly; nabídly skutečně neutrální rovnováhu mezi přední a zadní částí vozu a současně vynikající přilnavost na celém okruhu,“ uvedl dále Jonathan Benson.

Mike Rytokoski, Chief Marketing Officer osobních pneumatik Goodyear v Evropě, k tomu řekl: „Jsme výsledky testu nadšeni, věděli jsme sice, že máme v rukou vynikající pneumatiky, už když jsme je na začátku roku poprvé představovali, ale teprve ocenění jejich kvalit ze strany tak vlivného a dobře informovaného webového portálu jako je Tyre Reviews nám prakticky potvrzuje, jak skvělé užitné vlastnosti nová řada nabízí.“

Datum zveřejnění

10.8.2019

Zdroj informací

Goodyear

Fotogalerie

Výběr jazyka

Facebook

AutoTablet

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:
Page generated in 0.2383 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál