Servind

Malé i velké podniky již 111 let spoléhají na čisticí utěrky MEWA s možností opětovného využití

Rozhovor s Antonínem Krejčím, jednatelem MEWA Textil-Service s.r.o.

Malé i velké podniky již 111 let spoléhají na čisticí utěrky MEWA s možností opětovného využití

Společnost MEWA nabízí svým zákazníkům profesionální textilní management. Co přesně si pod tím můžeme představit?

MEWA poskytuje podnikům z každého odvětví rozmanité kolekce pracovních a ochranných oděvů, čisticí utěrky pro opakované použití, rohože nebo podložky k zachycování oleje. To vše s moderním, ekologickým systémem služeb. Jak to všechno přesně funguje, Vám mohu krátce vysvětlit na příkladu našeho servisu čisticích utěrek. Kdo chce své pracoviště udržovat v čistotě, narazí dříve nebo později na potřebu vhodných čisticích utěrek. Látkové nebo papírové? Jednorázové nebo opětovně využitelné? Vysoké požadavky zákazníci kladou také na kvalitu materiálu. Utěrky musí být dostatečně savé, odolné, pružné a neměly by se trhat. A kam s těmi použitými? Znečištěné utěrky například od oleje se musí likvidovat způsobem, šetrným k životnímu prostředí. To podnikům přináší logistické úkoly. Náš servis čisticích utěrek nabízí řešení. Jako poskytovatelé služeb dáváme k dispozici utěrky pro opětovné využití, poté je podle potřeby zákazníků vyzvedneme, ekologicky vypereme a čisté znovu dodáme. Utěrky jsou tak neustále po ruce. Profesionálně zařídíme likvidaci, skladování i logistiku. Tento komplexní servis pomáhá podnikům i životnímu prostředí.

Nevyplatí se tato nabídka jen větším společnostem?

Jsme tu pro všechny. Díky našemu zásobování podle potřeb zákazníků se kompletní servis od společnosti MEWA vyplatí i malým firmám. Nabídka začíná již poradenstvím. Naši zaměstnanci poskytují informace a rady ohledně čisticích utěrek zájemcům o služby. Společně s jejich požadavky připraví servis na míru s takovým množstvím produktů, které budou potřeba. Zákazníci mají na výběr z několika kvalitních čisticích utěrek: pevné utěrky k rozmanitému využití MEWATEX®, MEWATEX PLUS ® pro citlivé povrchy nebo MEWATEX ULTRA® a MEWA PROTEX®, které jsou perfektní pro jemné čištění. Dodatečně nabízíme podnikům možnost nezávazně vyzkoušet naše služby v rámci 2měsíčního testu.

Zodpovědný přístup k životnímu prostředí nyní řeší stále více podniků a ve společnosti MEWA má dlouhou tradici. Ekologie a šetrné zacházení se zdroji je tedy pro MEWA důležité téma. Můžete k tomu říci něco bližšího?

Obzvláště v případě čisticích utěrek od společnosti MEWA je zřejmé, že jsou principy opětovného využívání a sdílení přínosné nejen pro zákazníky, ale také pro životní prostředí. Naše čisticí utěrky mohou být po použití až padesátkrát vyprány a znovu využity. Papírové ubrousky nebo běžné textilní hadříky po jednorázovém použití oproti tomu většinou končí mezi odpadky.

navíc šetří díky svému technologickému know-how se speciálním recyklačním systémem mytí a oplachování až o 50 % více vody, v porovnání s běžnými mycími procesy. Všechny naše systémy pracují s automaticky řízenými procesy. Pro dosažení optimální čistoty záměrně využíváme jen takové množství detergentů, které je nezbytné. Pracujeme s osvědčenými a zdokumentovanými zkušenostmi. Oproti tradičním způsobům můžeme zaznamenat až o 85 % nižší znečištění životního prostředí. MEWA dosahuje při čištění odpadních vod 99,8 % úspěšnosti, což je více, než předepisují úřady. První samočinný systém čistění odpadních vod byl ve společnosti MEWA uveden do provozu již v roce 1975.

Udržitelné a vědomé hospodaření začíná v MEWA již při výrobě produktů. Naše textilie tvoří zhruba z 50 % recyklovaná vlákna. Dokonce i zbytky bavlny, které vznikají při tkaní utěrek, jsou využity. Zpracovávají se jako izolační materiál, a to například v automobilovém průmyslu.

Datum zveřejnění

19.9.2019

Zdroj informací

MEWA Textil-Service s.r.o.

Výběr jazyka

Facebook

AutoTablet

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:
Page generated in 0.2926 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál