Servind

Bosch prodlužuje životnost akumulátorů

Bosch prodlužuje životnost akumulátorů

Bosch propojuje akumulátory z elektromobilů s cloudem a výrazně zlepšuje jejich výkon a životnost. Kolektivní inteligence z cloudu pomáhá akumulátorům udržovat si plnou kapacitu delší dobu. Inteligentní algoritmy rozpoznají stresové faktory akumulátoru a optimalizují proces nabíjení.

Stres způsobuje rychlejší stárnutí buněk. To, co genetičtí výzkumníci již dávno prokázali u buněk živých organismů, platí také pro články akumulátorů elektromobilů. Čím jsou akumulátory starší, tím nižší je jejich výkon a kapacita a tím kratší je i dojezd elektromobilu. Aby akumulátor vydržel déle, Bosch vyvíjí nové služby založené na cloudu doplňující řízení akumulátoru vozidel.

„Bosch propojuje akumulátory z elektromobilů s cloudem. Novými službami založenými na datech výrazně zlepšujeme výkon a životnost akumulátorů,“ říká jednatel společnosti Robert Bosch Markus Heyn.

Chytré softwarové funkce na cloudu průběžně analyzují stav akumulátoru a přijímají opatření proti stárnutí článků. Dokáží snížit opotřebování nejdražší součásti elektromobilu až o 20 %. Rozhodující roli přitom hrají data o vozidle a jeho okolí v reálném čase. Cloudové služby využívají tyto údaje pro optimalizaci každého jednotlivého nabíjení a poskytují řidičům přímo na displeji na míru šité tipy, které se týkají šetření baterie...

Víc se dočtete v posledním vydání magazínu Autoservis ZDE.

Datum zveřejnění

30.9.2019

Zdroj informací

Robert Bosch odbytová s.r.o.

Fotogalerie

Výběr jazyka

Facebook

AutoTablet

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:
Page generated in 0.2118 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál