Servind

Jaguar I-PACE je prvním elektrickým taxi na Nürburgringu

Jaguar I-PACE je prvním elektrickým taxi na Nürburgringu

Značka Jaguar se stala první automobilkou, která zákazníkům nabízí program Race eTaxi na známé Severní smyčce okruhu Nürburgring. Milovníci adrenalinu a elektromobiloví nadšenci si nyní mohou dopřát zážitek v podobě sportovního svezení Jaguarem I-PACE na nejnáročnějším okruhu světa společně s profesionálním řidičem za volantem. Tento bezemisní model dokáže díky nejmodernější lithium-iontové baterii, která generuje 400 koní a 686 Nm točivého momentu, zrychlit z nuly na 100 km/h za 4,8 vteřiny.

Díky dynamickému ovládání a pohonu všech kol si dokáže bezemisní I-PACE poradit se všemi podmínkami na okruhu známém jako „Zelené peklo“. Trasa má 20,8 km a 73 zatáček.

Představením služby Race eTaxi pokračuje Jaguar ve své strategii elektrifikace. Široká veřejnost má tak nyní možnost zažít jízdu modelem I-PACE na vlastní kůži.

Značka Jaguar není na poli elektromobilů žádným nováčkem. Jeho tým Panasonic Jaguar Racing se připravuje na další sezónu ve Formuli E. V neposlední řadě automobilka dokončila úvodní sezónu Jaguar I-PACE eTROPHY.

Nová služba je dostupná až do konce sezóny v listopadu. Předběžná cena se pohybuje kolem 4 000 Kč za kolo (v autě mohou být kromě řidiče až tři pasažéři). Více informací o dostupnosti naleznete zde.

Datum zveřejnění

21.10.2019

Zdroj informací

JAGUAR LAND ROVER LIMITED

Výběr jazyka

Facebook

AutoTablet

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:
Page generated in 0.2489 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál