Servind

Sanghoon Lee je novým generálním ředitelem Hankook Tire Europe

Sanghoon Lee je novým generálním ředitelem Hankook Tire Europe

Společnost Hankook Tire Europe se připravuje na nové desetiletí a v rámci probíhajících změn jmenovala Sanghoona Leeho do funkce generálního ředitele a provozního ředitele (COO). Evropa je pro tohoto prémiového výrobce pneumatik jedním z nejdůležitějších trhů. Sanghoon Lee dříve vedl firmu na rostoucím čínském trhu. Na začátku roku v této funkci vystřídal Han-Jun Kima, který přebírá novou funkci v rámci skupiny Hankook Tire & Technology Group.

Začátkem roku jmenoval výrobce prémiových pneumatik Hankook Sanghoona Leeho (53) vedoucím své evropské centrály, který bude odpovídat za veškeré operativní podnikání v evropském regionu a regionu SNS.

Sanghoon Lee má rozsáhlé mezinárodní manažerské zkušenosti; byl provozním ředitelem (COO) Hankook Tire China a předtím obchodním viceprezidentem. Hrál klíčovou roli v rozšiřování tržního podílu společnosti Hankook v Číně, kde byl od roku 2011 vedoucím oddělení strategií v čínské centrále v Šanghaji. Sanghoon Lee ve společnosti působí od roku 1993. Vystudoval veřejnou správu na univerzitě Chung-Ang v Soulu.

„Velmi se těším na svou novou roli zde v evropské centrále Hankook,“ říká Sanghoon Lee. „Zejména proto, že zde v Evropě byl automobilový průmysl tradičně vždy velmi silný a Evropa je jedním z našich klíčových trhů, bude mezi mé úkoly nyní patřit další posilování inovativní síly naší společnosti a řízení digitalizace.“

Za jeho předchůdce Han-Jun Kima, který evropský byznys firmy řídil od roku 2018, pokračovala společnost Hankook v úspěšné strategické expanzi otevřením poboček v Srbsku a Rakousku.

Od svého založení ve 40. letech 20. století se Hankook rychle etabloval jako výrobce prémiových pneumatik a nyní je vyhledávaným partnerem pro dodávky originálního vybavení mnoha světově uznávaných výrobců automobilů, kterými je mimo jiné Audi, Mercedes-Benz a Porsche v segmentu automobilů a MAN , Mercedes-Benz Trucks, Scania a Schmitz-Cargobull v oblasti dodávek, autobusů a nákladních vozidel. Hankook má dále evropské výzkumné a vývojové středisko v Hannoveru, nejmodernější závod v maďarském Rácalmás a vlastní zkušební kapacity ve španělské Idiadě a ve finském Ivalo, a je tak v Evropě stabilně zavedenou společností.

Datum zveřejnění

17.1.2020

Zdroj informací

Hankook Tire

Výběr jazyka

Facebook

AutoTablet

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:
Page generated in 0.245 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál