Servind

Umění svádět

Umění svádět

Pořizování záznamů je přísně zakázáno. V designérském centru SEAT je všechno tajné. Proto jsou hned u vstupu do budovy zabavovány mobilní telefony a kamery. "Máme tady hodně tajemství," říká šéfdesignér Alejandro Mesonero-Romanos. Tentokrát však byla učiněna výjimka. V exkluzivním videu nás provedl nejtajnějšími prostory společnosti, v nichž byl vytvořen nový Leon. O něm Alejandro Mesonero-Romanos prohlásil, že je jedním slovem svůdný. Následující řádky přinášejí souhrn dalších výjimečných vlastností nového Leonu.

Okamžitá přitažlivost

Ta byla cílem týmu designérů, když vymýšlel a modeloval proporce nového modelu. Nový Leon díky nim přitahuje ještě větší pozornost v klidu i za jízdy. "S úspěchem jsme zachovali ducha předchozích generací Leonu, ale vytvořili jsme jeho novou interpretaci. Příkladem jsou proporce. Kapota motoru je při pohledu ze strany delší, nižší a vpředu je zakončena výrazně vertikálně. To dodává vozu velmi silný charakter. Expresivní příď vyzařuje sílu a odhodlání díky působivému vzhledu světlometů LED. Trojrozměrné propojení mezi světlomety a maskou chladiče přispívá k odvážnějšímu vzhledu se silnějším charakterem. Tato partie se mi líbí nejvíc," vysvětluje Alejandro.

Sportovnost, elegance a jednoduchost v DNA Leonu

Nová generace se v mnohém od svých předchůdců odlišuje, zůstává však jednoznačně Leonem. "Zachovává ducha automobilu s výrazně sportovním charakterem, a to v kombinaci s velkorysou dávkou elegance a jednoduchosti," říká Mesonero-Romanos.

Útulný interiér, jako v bavlnce

Interiér nového modelu Leon je ještě více inovativní. "Tvrdě jsme pracovali na tom, abychom vytvořili jedinečné digitální zážitky pro řidiče a cestující," vysvětluje. Panel přístrojů se vyznačuje dokonalou ergonomií, což zvyšuje komfort a bezpečnost. Elegantní, široká přístrojová deska dodává celku vzdušnost a zvyšuje jeho atraktivitu. "Je to fúze funkčnosti, minimalismu a elegance," dodává nakonec.

Svícení na cestu

"Zvláštní pozornost si zaslouží osvětlení," zdůrazňuje Mesonero-Romanos. "Kombinace vyspělé technologie s designem přispívá k extrémní efektivitě osvětlení a snadné rozpoznatelnosti i na velkou vzdálenost." Diody LED pro všechny osvětlovací funkce optimalizují viditelnost a zadní svítilny v celé šířce vozu dodávají zádi ještě výraznější vzhled. Současně je tím zajištěna vynikající viditelnost vozidla pro ostatní řidiče.

Technologie LED v interiéru umocňuje v cestujících pocit bezpečí a útulnosti. Oblouk světla prochází přes čelní plochu přístrojové desky a pokračuje do dveří. "Je to fascinující kombinace designu a funkčnosti. Diody LED nejenže zajišťují dekorační osvětlení, ale zkombinovali jsme je také s dalšími funkcemi, jako jsou ukazatele směru, brzdové světlo pro nouzové situace nebo detekce vozidel přijíždějících zezadu při otevřených dveřích. A nesmím zapomenout ani na uvítací show, která je prostě ohromující," ujišťuje. Vnější zpětná zrcátka na vozech vybavených kompletním osvětlením LED zahrnují uvítací osvětlení, které zdraví řidiče a cestující slovem "Hola", promítaným na povrch vozovky při odemknutí dveří.

Od intuice k úspěchu

"Co se týče designu, veškerá naše práce začíná jednoduchým nápadem, zábleskem intuice, pak však na něm musíme pracovat do hloubky a do určité míry ho zkrotit, aby z něj byl úspěšný automobil," vysvětluje. "Měli jsme velmi jasnou představu o tom, jaký výraz by měl nový Leon mít. Chtěli jsme, aby vyzařoval charakter, nikoli však agresi." Tým designérského centra SEAT nalezl ideální způsob, jak kombinovat odvážnou příď s elegantními liniemi a velmi osobitou záď. A konečný výsledek? "Nejlepší Leon všech dob," zakončuje svou prezentaci vedoucí týmu, který novou generaci bestselleru navrhl, a odchází pracovat na tvarech modelů budoucnosti. Ty jsou samozřejmě uchovávány v nejpřísnějším utajení.

Video k dispozici zde: https://youtu.be/BQGqrsdZ6lg.

Datum zveřejnění

1.2.2020

Zdroj informací

Porsche Česká republika s.r.o.

Výběr jazyka

Facebook

AutoTablet

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:
Page generated in 0.1866 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál