Servind

ŠKODA AUTO poprvé vystavuje dva žákovské vozy v Autostadtu ve Wolfsburgu

ŠKODA AUTO poprvé vystavuje dva žákovské vozy v Autostadtu ve Wolfsburgu

Pavilon značky ŠKODA ve wolfsburgském Autostadtu představuje práci designérského, technického a inženýrského dorostu společnosti ŠKODA AUTO. Česká automobilka zde prezentuje vozy MOUNTIAQ a SUNROQ, vyvinuté a vyrobené studenty ŠKODA Akademie v Mladé Boleslavi. Součástí nové expozice bude po dobu tří měsíců také nový vůz ŠKODA SUPERB iV s plug-in hybridním pohonem, model KAMIQ a také SCALA MONTE CARLO.

Andrea Frydlová, vedoucí ŠKODA Muzea, zodpovědná za výběr exponátů pro výstavu, říká: „Autostadt je ideálním místem, kde se značka ŠKODA může blíže představit zájemcům o automobily z řad široké veřejnosti. Vedle dlouhodobé expozice probíhá také tematická výstava, která slouží jako pojítko s minulostí. Především nás těší, že zde můžeme poprvé představit žákovské studie MOUNTIAQ a SUNROQ. Tyto vozy jsou stejně tak jedinečné jako samotný projekt, a prokazují tak vysokou úroveň vzdělávání ve ŠKODA Akademii.“

Od roku 2014 navrhují a staví talentovaní studenti pod vedením mistrů odborného výcviku každý rok žákovský koncept vozu značky ŠKODA. Inovativní a pokrokový projekt dává budoucím odborníkům jedinečnou možnost, aby ve spolupráci s oddělením výroby, designu a dalšími obory podrobili získané teoretické znalosti ryze praktické zkoušce. Doposud vzniklo šest žákovských konceptů, které vždy nabízely nová řešení zcela v duchu Simply Clever filozofie značky ŠKODA. V současné době pracuje asi 20 žáků na novém unikátním voze pro rok 2020. Žákovské vozy ŠKODA jsou důkazem vysoké kvality vzdělávacích programů Středního odborného učiliště strojírenského ŠKODA AUTO v centrále společnosti v Mladé Boleslavi.

ŠKODA MOUNTIAQ z roku 2019 je unikátní dvoudveřový koncept pickupu postavený na bázi vozu ŠKODA KODIAQ. K nejzajímavější výbavě šestého žákovského vozu značky ŠKODA patří silný naviják, světelná rampa na střeše nebo osvětlená ložná plocha, pod níž se nachází další, skryté odkládací prostory. Odstín oranžové barvy Sunset, který je použit také v interiéru, si navrhli žáci sami.

O rok dříve navrhlo a postavilo 23 žáků kabriolet ŠKODA SUNROQ. Při proměně modelu ŠKODA KAROQ na SUNROQ museli nejprve odříznout celou střechu a karoserii náležitě zpevnit. Díky zcela novým pátým dveřím má SUNROQ dokonce větší zavazadlový prostor než původní vůz KAROQ. Zvláštní pozornost věnovali studenti osvětlení. Kliky dveří a podběhy kol vozu SUNROQ jsou tak podsvícené LED diodami. Všechny dveře a nárazníky jsou také vybaveny projektory, které promítají nápis ŠKODA na zem.

Elektrifikovaný vrcholný model: ŠKODA SUPERB iV

Nová ŠKODA SUPERB iV nabízí ekologickou jízdu při zachování maximálního dojezdu. První sériový vůz značky ŠKODA s plug-in hybridním pohonem nabízí dojezd v čistě elektrickém modu až 62 km. Díky tomu může být každodenní jízda v městském provozu bez lokálních emisí a hluku. Celkový dojezd vozu SUPERB iV v kombinovaném režimu se spalovacím motorem činí až 930 km.

Robustní a sportovní: ŠKODA KAMIQ

Vůz ŠKODA KAMIQ přináší designový jazyk vozů SUV značky ŠKODA poprvé do třídy městských SUV. Masku chladiče vozu charakterizují svisle orientované, výrazné dvojité lamely. Ve střední části se kapota motoru zvedá po celé délce vozu nahoru a propůjčuje modelu velmi působivý vzhled. Tento dojem posiluje nepřehlédnutelný přední spoiler a přídavné díly karoserie jako například zadní difuzor nebo snížené kryty nástupních prahů ve výbavovém stupni Style.

Sportovní duch: ŠKODA SCALA MONTE CARLO

ŠKODA SCALA je od konce roku 2019 nabízena ve sportovní, lifestylové variantě MONTE CARLO. Název MONTE CARLO v sobě skrývá eleganci Monackého knížectví a zároveň odkazuje na úspěchy automobilky na legendární rallye. Množství černých designových prvků dodává vozu dynamický vzhled: například rámeček masky chladiče mezi full LED světlomety je v leskle černém provedení. Nápis ŠKODA na pátých dveřích a zadní difuzor jsou také v černé barvě. Součástí standardní výbavy varianty MONTE CARLO je také panoramatická střecha nebo zatmavená boční okna a sklo pátých dveří (SunSet). Vůz ŠKODA SCALA MONTE CARLO je nabízen se všemi motory modelové řady SCALA.

Autostadt, dokončený v roce 2000, je největším předávacím centrem vozů na světě a komunikační platformou pro všechny značky koncernu Volkswagen. Mottem “Lidé, auta a to, co je pohání” přibližuje centrum oblast mobility a také hodnoty koncernu Volkswagen lidem všech věkových kategorií. Autostadt ročně navštíví více než dva miliony návštěvníků. Součástí centra je i pavilon značky ŠKODA o rozloze více než 650 m² postavený dle návrhu českého architekta prof. Bořka Šípka.

Datum zveřejnění

5.2.2020

Zdroj informací

ŠKODA AUTO a.s.

Fotogalerie

Výběr jazyka

Facebook

AutoTablet

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:
Page generated in 0.2167 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál